fredag den 29. oktober 2010

Kanelkage

Kagedej:

500 g sukker
600 g mel
3 spsk kanel
3 tsk natron
7½ dl kærnemælk
175 g smeltet smør

Glasur:

175 g smeltet smør
350 g flormelis
3 spsk kakao
1 æg

Mel, natron, kanel, sukker og kæremælk blandes og det smeltede smør røres i. Dejen hældes i en smurt bradepande og bages ved 200
grader i ca. 20 min.

Imens laves glasuren. Smørret smeltes og blandes med flormelis og kakao. Når massen er afkølet lidt røres ægget i under kraftig omrøring.
Glasuren smøres på kagen, lige når den er kommet ud af ovnen.

Kagen er rigtig god til at fryse - også med glasur.

13 kommentarer:

  1. Er det den kanelkage,der var i Femina engang i begyndelsen af 1990erne?

    SvarSlet
  2. Det ved jeg faktisk ikke - jeg har for mange år siden fået opskriften af min veninde Tina :-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  3. Hvorfor er der ikke særlig mange uden kærnemælk?...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg laver den sommetider med tykmælk eller yoghurt naturel

      Slet
  4. Jeg ved ikke hvad du mener?

    SvarSlet
  5. Dette er nok fjerde gang jeg bager denne kage til min familie. Den er et kæmpe hit herhjemme! Tak for den Olga :-)

    SvarSlet
  6. Velbekommen!

    Jeg er glad for at du kan lide den - jeg synes også at den er rigtig lækker og super nem at lave ;-)

    Hilsen Olga

    SvarSlet
  7. Hvor stor er din bradepande?
    Jeg står og skal købe en som er 35,8x23 eller 42x29

    Hilsen Katja

    SvarSlet
  8. Hej Katja - min er ca 26 x 38 i indvendige mål :-)

    SvarSlet
  9. De 200 grader er det i en alm. ovn?

    SvarSlet
  10. Nej jeg bager altid med varmluft :-)

    SvarSlet