Kagedej:
500 g sukker
600 g mel
3 spsk kanel
3 tsk natron
7½ dl kærnemælk
175 g smeltet smør
Glasur:
175 g smeltet smør
350 g flormelis
3 spsk kakao
1 æg
Mel, natron, kanel, sukker og kæremælk blandes og det smeltede smør røres i. Dejen hældes i en smurt bradepande og bages ved 200 grader i ca. 20 min.
Imens laves glasuren. Smørret smeltes og blandes med flormelis og kakao. Når massen er afkølet lidt røres ægget i under kraftig omrøring.
Glasuren smøres på kagen, lige når den er kommet ud af ovnen.
Kagen er rigtig god til at fryse - også med glasur.
Er det den kanelkage,der var i Femina engang i begyndelsen af 1990erne?
SvarSletDet ved jeg faktisk ikke - jeg har for mange år siden fået opskriften af min veninde Tina :-)
SvarSletHilsen Olga
Hvorfor er der ikke særlig mange uden kærnemælk?...
SvarSletJeg laver den sommetider med tykmælk eller yoghurt naturel
SletJeg ved ikke hvad du mener?
SvarSletDette er nok fjerde gang jeg bager denne kage til min familie. Den er et kæmpe hit herhjemme! Tak for den Olga :-)
SvarSletVelbekommen!
SvarSletJeg er glad for at du kan lide den - jeg synes også at den er rigtig lækker og super nem at lave ;-)
Hilsen Olga
Hvilken mel bliver brugt?
SvarSlethvedemel
SvarSletHvor stor er din bradepande?
SvarSletJeg står og skal købe en som er 35,8x23 eller 42x29
Hilsen Katja
Hej Katja - min er ca 26 x 38 i indvendige mål :-)
SvarSletDe 200 grader er det i en alm. ovn?
SvarSletNej jeg bager altid med varmluft :-)
SvarSlet