tirsdag den 15. november 2011

Olgas Kyllinge/karrysuppe

Vi er lidt små sløje herhjemme lige i øjeblikket, så det er ikke den store lyst til mad der præger dagene. I dag har jeg lavet suppe - da det varmer godt i halsen og godt kan gå til en dårlig mave, hvis man har brug for.

500 g kyllingeinderfilet
2 liter vand
3 mellemstore gulerødder
1 stor porrer
1 stor snackpeber
15 peberkorn
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 fed hvidløg i tern
salt
1 spsk karry
20 g smør
2 spsk mel
½ dl fløde
1 tsk sød chilisauce
1 spsk sød soya
½ hønseboullionterning

Ris
evt. 1 æble i tern

kyllingefileter og alle grøntsagerne, som er skåret i mindre stykker koges mi vnadet tilsat salt, peberkorn, laurbær og timian.

Når kyllingen har kogt i små 20 minutter skummes det hvide skum på toppen af og suppen sies fra.

Peberkornene, laurbærblad og timiankvist pilles væk fra kødet og grøntsagerne.

Smørret smeltes i gryden og karryen brændes af. Melet tilsættes og det hele spædes op med kyllingesuppen til suppen har en god konsistens.

Suppen smages til med chilisauce, sød soya og evt. hønseboullion.

Tilsidst tilættes fløden.

Kyllingen skæres i mindre stykker og grøntsager + kylling hældes i suppen.

Tilsæt evt. 1 æble i tern - det er dejligt friskt.

Server evt. kogte ris til - det er altid populært hos mine børn.