mandag den 26. august 2013

Bananbrød

Jeg stod forleden og blev frustreret over at skulle smide 8 bananer ud, som alle var blevet brune og kedelige.

Jeg kom i tanke om at vist nok en gang havde set en opskrift på et bananbrød i en af Jamie Olivers kogebøger, - og ganske rigtigt var der en opskrift.

Jeg lod mig inspirere og fik disse dejlige bananbrød ud af det.....

Jeg brugte:
6 meget modne bananer
30 g gær
2 tsk salt
4 spsk honning
ca. 1 kg mel


Bananerne blendes til en slag bananvæske.

Gæren, salt og honning tilsættes.

Melet æltes i lidt ad gangen til dejen har en smidig konsistens og slipper skålens sider.

Dejen sættes til hævning (jeg brugte microovnen).

Derefter formes 20 boller, som sættes tæt sammen i en bradepande belagt med bagepapir.

Bradepanden sætte så til hævning - jeg hævede dem over damp - dvs. jeg satte bradepanden henover kartoflerne da de skulle koges og derefter hævede de yderligere i 1 time mens jeg lige var til zumba....

Da jeg kom hjem hældte jeg 4 spsk flydende honning over bollerne og bagte dem i en varm oven ved 190 grader i 20 minutter til bollerne var gyldne.

Det er en rigtig tung sød bolle, men utrolig lækker med smør på - især når den er lun...