søndag den 22. maj 2011

Goe gammaldaws hindbærsnitter

Min yngste datter og jeg blev inspireret af aftenshowet en af dagene i den forgangne uge - der lavede de nemlig hindbærsnitter og de så fristende ud. Så i dag var dagen, da de skulle prøves......

450 g mel
150 g flormelis
300 g smør eller margarine
1 æg

hindbærsyltetøj
flormelis til glasur
krymmel til pynt

Smøret smuldres i melet og flormelis og æg tilsættes og det hele æltes til en ensartet mørdej. Dejen lægges i en pose og hviler i køleskbaet i minimum en time.

Derefter rulles dejen ud i ca. ½ cm tykkelse i en stor firkant - siderne skæres til så den er nogenlunde lige. Jeg endte med at rulle dejen direkte på bagepapiret, da det var svært at flytte dejen fra bordet og over på bagepladen.

Dejen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til den begynder at blive let gylden.


Når den har kølet i ca. 5 minutter skæres den i baner af den højde man vil have sine snitter - ca. 10 cm.

På halvdelen af banerne smøres hindbærsyltetøj og den anden halvdel lægges over. Snitterne dækkes af hvid glasur og drysse med krymmel.

Tilsidst skæres de i passende stykker 5 - 6 cm.

uhmmm - de var dejlige og smagte lige som dem, man får hos bageren..