fredag den 6. juli 2012

Spansk tortilla - eller fritata

Den her opskrift er jeg belvet inspireret af i Hjerteforeningens folder der hedder picnic. Jeg har dog tilføjet lidt revet ost, som jeg synes ville klæde opskriften - men den bliver jo også lidt federe.....


1 squash
1 porre
1 tsk olivenolie
500 g kogte, kolde kartofler
5 æg
40 g friskreven parmesanost
100 g revet ost
1½ dl skummet- eller minimælk
1 tsk salt
peber
evt. lidt friskreven parmesanost til pynt


Riv squashen på råkostjernet. Rens porren godt og snit den i tynde skiver.

Svits squash og porre i 1 tsk olivenolie på en pande 3-5 min., til det er blødt, men ikke har taget særlig
farve.

Kartoflerne skæres i tynde skiver.

Æg, parmesanost, mælk, salt og peber piskes sammen.

Vend de stegte grønsager og kartoffelskiverne i.

Normalt steger man tortillaen i olie på en pande, men jeg valgte at beklæde en bradepande med bagepapir og bage den i ovnen istedet for. Den bages i ca. 30 minutter til den er fast og gennembagt.

Afkøl frittataen og skær den i mindre stykker.

Pynt evt. med parmesan. Pak den afkølede frittata i madpapir eller plastfilm og læg den i en plastboks.



Pizzaslices til picnic

OPskriften er fra Hjerteforeningens folder om picnic. Det er en dejlig mættende og sund pizza og ungerne elsker den...

Den oprindelige opskrift er med oksekød - jeg brugte skinkestrimler i stedet for.

Dej
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
60 g havregryn
180 g hvid hvedemel eller grahamsmel
ca. 180 g hvedemel

Fyld
1 løg
200 g persillerødder eller gulerødder (renset
vægt)
2 stilke bladselleri
1 spsk olivenolie
300 g skinke i strimler
3 dl tomatpuré
1 dl bouillon eller vand
salt og peber
100 g revet ost
1 spsk oregano

Gæren røres ud i vandet. Rør salt, havregryn og hvid hvede i. Lad det trække 5 min. Tilsæt hvedemel og ælt dejen sammen, til den er smidig.

Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Skær løg, persillerødder/gulerødder og bladselleri i små tern og svits dem i olie.  Kom tomatpuré og
bouillon ved og kog det uden låg i ca. 10 min.

Rør jævnligt. Kog til det har en tyk konsistens - jeg blendede det hele med en stavblender tilsidst.

Smag til med salt og peber.

Rul dejen ud i et rektangel på 25x30 cm. og læg den på bagepapir på en bageplade.

Fordel fyldet og skinken på pizzabunden. Drys osten over. Drys med oregano. Sæt pizzaen i ovnen
ved 200 grader i ca. 20 min.

Læg den afkølede pizza i en bradepande og dæk den med film.



Picnic og kanotur

I pinsen har vores familie en tradition med at tage ud og ro i kano - både børn og voksne.

Så pakker vi madkurvene og drager afsted om formiddagen og roer til engang ud på eftermiddagen. Undervejs er der frokost stop og kaffe/kagestop.

I år lavede vi: små frikadeller, tunmousse med ristede rugbrødsstænger, pizzaslices og en spansk tortilla.

Opskrifterne på pizzaslices og den spanske tortilla følger....