onsdag den 28. september 2011

Uhmmm - Æbletrifli

Det her vist nok min yndlings efterårs dessert!

Det hænger nok samme med at efterår er fødselsdag for mig og mange i min familie - det betyder røde og orangefarver i naturen og masser af æbler i haverne - og så skal der laves æbletrifli!

Til  en skål skal der bruges:
1 pose makroner
½-1 dl portvin
1 portion æblegrød
1 portion kagecreme
1/4 liter piskefløde

Makronerne knuses til stykkerne er omkring 1x1 cm eller lidt mere. De knuste makroner lægges i bunden af en skål - det ser flot ud i en glassskål eller i portionsglas.

Portvinen hældes over.

Æblegrøden lægges over makronerne i et næste lag og tilsidst hældes den varme kagecreme over som sidste lag.

Triflien har godt af at stå og trække til dagen efter, men kan også godt spises når cremen er afkølet.

Inden servering piskes fløden stiv og lægges i klatter oven på cremen..

En himmelsk mundfuld der bare signalerer efterår og dejlige æbler!

Dejlig gammeldaws æblegrød

I denne dejlige tid med en masse nedfaldsæbler er æblegrød lige det der skal til...

1 stor gryde fuld æbler der er skrællet og skåret i mindre både
lidt vand i bunden
sukker - alt efter smag og æblesort - da nogle æbler er sødere end andre
vanillesukker efter behag

Æblerne koges møre til de begynder at blive til grød - sukkeret tilsættes og grøden simrer under låg i 10 - 15 minutter.

Smages til med vanille.