onsdag den 29. juli 2015

Pommes Anna

En dejlig klassisk måde at tilberede kartofler på til den finere madlavning.

For et stykke tid siden fik jeg dem serveret på en restaurant i Århus, hvor der var tilsat rosmarin og parmesan - det smagte helt fantastisk og da jeg elsker smagen af rosmarin og parmesan, så de her kartofler er bare sagen - men man skal have god tid til at lave dem, da det er en længere proces..

Til 8 personer skal du bruge:
ca. 1,5 kg kartofler, som skæres i papirstynde skiver - jeg brugte min foodprocessor
1½ dl revet parmesan
2 tsk hakket rosmarin
friskkværnet sort peber 
salt
100 g smeltet smør

Kartoflerne lægges taglagt i et smurt fadmed en smule overlapning. Der pensles med smeltet smør mellem hvert lag og drysses med lidt af parmesan/rosmarinblandingen mellem hvert andet lag.

Inden fadet kommer i ovnen lægges der pres på. 

Først et lag bagepapir og så et mindre fad ovenpå. 

Fadet sættes i ovnen i 1 time på 170°C.

Derefter fjernes fadet og bagepapiret. Pas på, det kan godt hænge lidt i.

Pensl overfladen med endnu et tyndt lag smeltet smør og sæt fadet tilbage i ovnen i 30-45 minutter. 

Skal den serveres med det sammen kommer der lidt grill på til sidst, men den kan med fordel også bages tidligere på dagen og varmes igennem og grilles lige inden gæsterne kommer.