fredag den 20. juni 2014

Saltet kylling med ostecreme

Den her dejlige sommeropskrift fandt jeg i bladet Spis Bedre.

Det er en dejlig let ret og meget sommerlig.

Jeg brugte:
600 g kyllingebryst
1 lille løg
7½ dl vand
3/4 dl eddike
1½ spsk salt
1½ spsk sukker
½ tsk sorte peberkorn
nogle kviste persille
1 laurbærblad

Sæt ovnen på 150 grader.

Læg kyllingen i et ildfast fad.

Skær løget i skiver og læg det i en gryde sammen med vand, salt, sukker, eddike, peberkorn, persille og laurbærblad. Bring gryden i kog og lad det koge i et par minutter til salt og sukker er opløst.

Hæld lagen over kyllingen og dæk fadet med staniol. Bag kyllingen midt i ovnen til temperaturen på kødet er ca. 68 grader - det tager ca. 1 time. Lad kyllingen afkøle i lagen i minimum 1 time.

Ostecreme:
½ l græsk youghurt
1 lille bundt persille
friske timiankviste
1½ dl creme fraiche
200 g revet cheddar
salt og friskkværnet peber

Blend halvdelen af yoghurten med krydderurterne - gem lidt til pynt.

rør resten af yoghurten og creme fraiche i, Tilsæt den revne ost og rør den i saucen, Smag til med salt og peber.

Tag kyllingen op af lagen og skær den i skiver.

Anret skiverne på et fad og hæld lidt af saucen over og drys med krydderurter.

Server evt. med nye kartofler og en dejlig salat.