lørdag den 13. august 2011

Pandekager - også i stak!

Forleden var det amerikanske pandekager i stakkevis - nu er det pandekager - eller crepes i en stor stak!

ca. 30 stk
270 g mel
3 knivspidser fint slat
2 tsk sukker
1½ tsk vanilliesukker
3 dl øl
6 dl mælk
6 æg

Mælk og æg piskes sammen og de tørre ingredienser tilsættes. Når det hele er rørt sammen tilsættes øllet - pas på det kan godt bruse op..

Dejen hviler ½ - 1 time og steges derefter i tyndepandekager på panden med lidt fedstof på.

Pandekagerne kan jo tilsættes alverdens ting - vores foretrunkne tilbehør er is, syltetøj i alle variationer, nutellea og karamelsauce - men der er jo uanende mængder af muligheder for tilbehør...

Pandekager er altid dejlige på en regnvejsdag og er især god beskæftigelse på en campingplads, hvis vejeret ikke lige arter sig - så er det op i fælles køkkenet og bage en god stak pandekager - uhmmmm.


Kyllingelår a la Thai

En dejlig krydret og nem måde at tilberede kyllingelår på..

Til 5 personer

10 kyllingelår
salt og peber

Sovs:
2 1/4 dl fløde 8 %
saften fra 1 lime
1 tsk karry
½ tsk grøn karrypasta
2 fed hvidløg
1 spsk honning
1 spsk sød chilisauce
1 hønseboullionterning
lidt sambal orlek - alt efter hvor stærk man vil have det
2 dl vand

3 dl basmati ris
6 dl vand
1 tsk salt

2 snackpebre i tynde strimler
2 gulerødder i tyndestimler
agurk i tern

Kyllingelårene drysses med slat og peber og steges på pandne til de begynder at tage farve.

Alle ingredisenserne til saucen blandes sammen.

Vandet sættes til at koge med salt og risene tilsættes når vandet koger.

Risenen koger i ca. 15 minutter ved lavt blus og derefter slukkes der for varmen - risene hviler til de skal serveres.

Kyllingelårene lægges i et smurt fad og bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Saucen hældes over lårene og de bages yderliger i 20 - 25 minutter til de er gennemstegte.

Serveres med basmati ris og grøntsager.