søndag den 12. februar 2012

Fynsk brunsviger

Den her opskrift har jeg i sin tid fået af min bror - den er altid et hit og blev også godt modtaget her til eftermiddag.

Dej:
600 g mel
60 g sukker
50 g gær
1 tsk salt
4 dl mælk
100 g smør

Remonce:
150 g margarine
300 g brun farin
2 dl færdig kage creme ( 1 pose tilsættes ½ liter mælk og trækker 20 minutter i køleskabet)

Start med at røre kagecremen sammen så den kan trække...

Margarinen smeltes og mælken tilsættes. Hele blandingen skal være fingervarm.

Gæren smuldres og margarine og mælk hældes over. Salt og sukker tilsættes og gære opløses.

Melet æltes i til dejen er glat og smidig.

Dejen hæver i 20 minutter.

Margarine og farin smeltes.

Enten kan vælge at piske cremen i remoncen eller som jeg glorde lægger klatter af cremen ud over dejen når remoncen er kommet på.

Dejen spredes ud i en smurt bradepande og remnoncen hældes ud over. Lav dybe huller med en ske eller affel, så der kommer gode søer ned i dejen. Læg klatter af creme jævnt fordelt ud over dejen.

Hæver igen i 20 minutter.

Bages ved 180 midt i ovnen i 20 minutter.