onsdag den 19. oktober 2011

Små efterårs pindsvin med æble og kanel

Den her opskrift har jeg haft i mange år og har tit bagt den sammen med børnene. Nu kom jeg lige itanke om den og huskede den dejlige smag, som de her små boller - eller brød har...

Til 2 brød eller ca. 24 boller

75 g margarine
3 dl mælk
25 g gær
2 æbler - skrællet og revet
½ dl honning
½ tsk salt
1 tsk kanel
200 g sigtemel
450 g hvedemel

rosiner
evt- æg til pensling

Margarinen smelte og mælken tilsættes når gryden er taget af varmen - hældes straks over i en skål, så mælken ikke bliver for varm.

Gæren smuldres i mælken og margarinen, honning, revede æbler, kanel og salt tilsættes. - Røres sammen til gæren er smeltet.

Sigtemelet tilsættes og hvedemelet æltes i lidt ad gangen.


Jeg rørte/æltede dejen sammen med dejkroge, men den kan også sagtens æltes med håndkraft.

Dejen skal være lind og blød og den skal kunne formes til bolle/brød eller sættes med ske uden at flyde ud.

Dejen hæver i en time under et klæde og formes til brød eller boller.

Der klippes små pigge med en saks og sættes to rosiner i hver som øjne. - efterhæver i 10 - 20 minutter og pensles evt. med æg - jeg penslede ikke denne gang....

Bollerne bages ved 200 grader i ca 12 minutter midt i ovnen til de er gyldne.

Brødet bages ligeledes ved 200 grader i 40 minutter - læg et stykke staniol over i de sidste 20 minutter så piggene ikke bliver sorte.