lørdag den 8. september 2012

Marengs lagkage med mokkaskum


Min mellemste datter Sille har valgt at hun gerne vil konfirmeres og hun skulle derfor døbes. Der skulle ikke være stor fest, men en hyggelig familiekomsammen. Hun blev jo navngivet og fik en stor fest dengang hun blev født og så skal hun jo også have stor fest til foråret, når hun skal konfirmeres.

Jeg lavede derfor 2 marengslagkager - en med mokka og en med hindbær, til dem der ikke kan lide mokka.

Opskriften på maokkalagkagen kommer her:

Til 8 personer:
Marengs:
6 æggehvider
saft af en halv citron
250 g sukker

Chokoladeovertræk
300 g god, mørk chokolade

Mokkaskum
7 dl piskefløde
1 portion kaffesirup

ristede mandelflager til pynt

Bland hviderne, citronsaft og sukker i en varmefast skål, og varm forsigtigt op under konstant omrøring, til sukkerkrystallerne er smeltede.

Tag skålen af varmen og pisk indtil marengsen er helt afkølet, stiv og blank.

Tegn 5 cirkler med en diameter på. ca. 24 cm på tre stykker bagepapir som passer til din bageplade (der skal være 2 bunde på 1 plade – den sidste kan ligge på risten) og spred marengsmassen ud i et tyndt lag – ca. 0,5-1 cm, på hver cirkel.

Bag bundene 1 time i ovnen på 125 grader, og lad dem stå, til de er afkølede.



Bager du dem i en varmluftovn, skal temperaturen nedsættes med 20 grader.

Smelt den mørke chokolade over vandbad, og smør et tyndt lag ud over hver af bundene.

Lav evt også chokoladeblomster på et stykke bagepapir til at pynte kagen med.




Bland piskefløde, espressopulver og flormelis og pisk til blødt flødeskum. Læg mokkaskum og marengsbunde lagvis, top med flødeskum og ristede mandelflager

Sæt lagkagen på køl, i et par timer før du skærer i den.




Marengslagkage med hindbærskum

Den anden lagekage til Silles dåb var denne her skønne hindbærlagkage....

Til 8 personer:

Marengs
6 æggehvider
saft af en halv citron
250 g sukker

Chokoladeovertræk
300 g god, mørk chokolade

Hindbærskum
7 dl piskefløde
lidt sukker efter behag
ca. 500 g friske eller frosne hindbær
4 blade husblas

Ristede mandelflager


Bland hviderne, citronsaft og sukker i en varmefast skål, og varm forsigtigt op under konstant omrøring, til sukkerkrystallerne er smeltede.

 Tag skålen af varmen og pisk indtil marengsen er helt afkølet, stiv og blank.

Tegn 5 cirkler med en diameter på. ca. 24 cm på tre stykker bagepapir som passer til din bageplade (der skal være 2 bunde på 1 plade – den sidste kan ligge på risten) og spred marengsmassen ud i et tyndt lag – ca. 0,5-1 cm, på hver cirkel.

Bag bundene 1 time i ovnen på 125 grader, og lad dem stå, til de er afkølede.




Bager du dem i en varmluftovn, skal temperaturen nedsættes med 20 grader.

Smelt den mørke chokolade over vandbad, og smør et tyndt lag ud over hver af bundene.


Kog hindbærrene op med lidt sukker og jævn hindbærrene med husblas - jeg brugte 4 blade husblas til 500 g bær og sukker efter smag.

Husblassen blødes op i koldt vand i 5 minutter. Derefter smeltes den over vandbad og røees den i de varme hindbær. Hindbærmassen køles helt ned inden den skal vendes i flødeskummet.

Pisk fløden til skum og vend bærrene i.


 Læg hindbærskum og marengsbunde lagvis, top med hindbærskumskum og ristede mandelflager og sæt lagkagen på køl, i et par timer før du skærer i den.