søndag den 12. april 2015

påske nougatlagkage

Her kommer så lige påskens dejligste kage.

Jeg blev inspireret af en opskrift på Odensemarcipan.dk, en jeg tilføjede selv råsyltede hindbær - ellers tror jeg at kagen var blevet alt for vammel. Hindbærrene gav lige et friskt pust til den dejlige kage.

Lagkagebunde
3 æg
120 g sukker
1 1/2 spsk. vand
65 g hvedemel
25 g kakao
1/2 tsk. bagepulver

Råsyltede hindbær
250 g frosne hindbær
1 dl sukker

Creme
300 g blødt smør
300 g flormelis
300 g blød nougat i grove stykker
små påskeæg til pynt

Del æggene i hvider og blommer.

 Pisk æggehviderne stive, kom et par skefulde af sukkeret i og pisk hviderne helt seje som til marengs.

Pisk æggeblommerne luftige med vand og tilsæt resten af sukkeret. Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum.

Bland mel, kakao og bagepulver. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, sigt mellblandingen i og vend det hele forsigtigt sammen.

Smør en springform (18 cm) grundigt med smør og fyld dejen i formen. Bag den ved 175° C (ikke varmluft) ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek den med en strikkepind, hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagen færdig.

Tø hindbærrene op og rør dem godt sammen med sukker. Si væden fra - gem til at forynde med vand en anden dag - det giver en dejlig hjemmelavet saftevand.

 Lad kagen køle helt af inden du flækker den på midten, så du får 2 bunde.

Pisk smør og flormelis med en røremaskine i mindst 6 minutter. Kom nougat i og pisk i yderligere 2 minutter.

Start med at drysse et lagkagefad med lidt sukker.

Læg den nederste bund og fordel de råsyltede hindbær over bunden. Fordel 1/3 af nougatcremen på bunden og læg den øverste bund på.

Kom resten af cremen i en sprøjtepose og dekorer både toppen og siderne med resten af cremen. Pynt til sidst med påskeæg.

Sæt kagen koldt og servér samme dag eller dagen derpå.

Den skal ikke servers helt kold fra køleskabet - lad den gerne stå uden for køleskabet i et par timer.