tirsdag den 27. november 2012
Panini
Her til aften skulle maden være let og lækker, så valgte faldt på de her skønne panini......
1 aubergine
Rapsolie
ciabattaboller
1 portion pesto
rucola
cheddarost i skiver
bresaola (1 pakke)
1 pose mozzarella
Skyl auberginen og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på et fad og drys dem med salt. Læg noget tungt over og lad dem stå sådan i en halv times tid.
Skyl herefter saltet af aubergine skiverne og dup dem tørre med køkkenrulle.
Opvarm en pande med olivenolie. Steg aubergineskiverne 3-4 minutter på hver side eller til de er blevet bløde og gyldne.
Flæk bollerne og smør dem med pesto.
Læg cheddarskiver i bunden.
Læg rigeligt med rucola og læg bresaolaen ovenpå.
Læg aubergineskiver henover og læg 1 skive af mozzarella på toppen.
Læg bollen sammen.
Rist bollen i en toaster i 5-6 minutter til den er blevet flad og osten er smeltet inden i.
Kyllingeboller i kokos med nudler
Igår lavede mine 2 døtre mad og det blev til de her dejlige kyllingboller i kokos. Kyllingebollerne var dejligt friske i smagen på grund af limeskallen og saften af lime i kogevandet.
Fars:
400 g hakket kylling
1 æg
1 spsk. majsstivelse
salt og kværnet peber
revet skal af 1 øko-lime
2 finthakkede forårsløg
1 fed hvidløg, presset
1 l hønsebouillon (vand + terning) saft af 1 lime
Sauce:
3 spsk. olie
½-2 spsk. rød karrypasta - hold lige igen og smag til alt efter hvor stærkt man kan lide det..
1 rød + 1 grøn peberfrugt i terninger
1 dåse kokosmælk
4 dl 1 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
salt
1 bundt forårsløg i skrå stykker - de brugte porrer istedet for
150 g grønne bønner - de brugte frosne ærter, da vi var løbet tør for bønner
1 håndfuld thai basilikum
Tilbehør
:kinesiske nudler eller ris drys af cashewnødder eller mandler
Rør kødet med de andre ingredienser til en fast fars (tilsæt lidt vand eller mælk, hvis den er for fast). Lad den stå 1 time i køleskab.
Form kødbollerne, og kog dem ved svag varme i bouillon med limesaft. Tag dem op, når de kommer op til overfladen. Gem evt. suppen.
Varm olien i en gryde, og svits karrypastaen sammen med peberfrugterne. Start hellere med lidt, hvis du ikke ved, hvor stærk den er.
Hæld kokosmælken på og kog igennem, og smag til med limesaft, sukker og salt. Rør evt. også lidt af suppen i.
Skær porrer i passende stykker. Kog dem møre i saucen sammen med kødbollerne. Tilsæt ærterne 5 minutter før servering.
Tilsæt en håndfuld thaibasilikum til sidst. Kog nudlerne, og vend dem evt. i saucen, eller servér dem ved siden af.
Drys med frisk basilikum og cashewnødder.
Fars:
400 g hakket kylling
1 æg
1 spsk. majsstivelse
salt og kværnet peber
revet skal af 1 øko-lime
2 finthakkede forårsløg
1 fed hvidløg, presset
1 l hønsebouillon (vand + terning) saft af 1 lime
Sauce:
3 spsk. olie
½-2 spsk. rød karrypasta - hold lige igen og smag til alt efter hvor stærkt man kan lide det..
1 rød + 1 grøn peberfrugt i terninger
1 dåse kokosmælk
4 dl 1 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
salt
1 bundt forårsløg i skrå stykker - de brugte porrer istedet for
150 g grønne bønner - de brugte frosne ærter, da vi var løbet tør for bønner
1 håndfuld thai basilikum
Tilbehør
:kinesiske nudler eller ris drys af cashewnødder eller mandler
Rør kødet med de andre ingredienser til en fast fars (tilsæt lidt vand eller mælk, hvis den er for fast). Lad den stå 1 time i køleskab.
Form kødbollerne, og kog dem ved svag varme i bouillon med limesaft. Tag dem op, når de kommer op til overfladen. Gem evt. suppen.
Varm olien i en gryde, og svits karrypastaen sammen med peberfrugterne. Start hellere med lidt, hvis du ikke ved, hvor stærk den er.
Hæld kokosmælken på og kog igennem, og smag til med limesaft, sukker og salt. Rør evt. også lidt af suppen i.
Skær porrer i passende stykker. Kog dem møre i saucen sammen med kødbollerne. Tilsæt ærterne 5 minutter før servering.
Tilsæt en håndfuld thaibasilikum til sidst. Kog nudlerne, og vend dem evt. i saucen, eller servér dem ved siden af.
Drys med frisk basilikum og cashewnødder.
Milles lagkage
Da min yngste datter Mille fyldt 10 år i oktober skulle vi lave en lagkage som hun havde gået og tænkt på i et helt år, at vi skulle lave. Så den blev som Mille gerne ville have den....
Lagkagebunde:
5 æg
190 g sukker
1½ spsk vand
75 g mel
75 g kartoffelmel
3/4 tsk hjortetaksalt
Fyld:
kagecreme - se opskriften her
friske jordbær
bananer i skiver
Glasur:
flormelis
kakao
vand
+evt. glasur i andre farver
Jordbærskum:
3 dl piskefløde
1 pose frosne jordbær
sukker efter smag
3 blade husblas
Lagkagebunde:
Æggene piskes luftige og sukkeret piskes i til det skummer.
Vandet piskes i.
Mel og hjortetaksalt vendes i.
Dejen deles i 3 bageforme og bages straks ved 225 grader i 5 minutter til de er gyldne.
Cremen laves ifølge opskriften ovenover og køles af.
Glasur:
Alle ingredienserne blandes til en dejlig tyk glasur.
Lagkagefadet drysses med sukker og den nederste lagkagebund lægges på fadet.
Bunden dækkes med skiver af bananer. Derpå lægges halvdelen af kagecremen og ovenpå dækkes cremen af skiver af friske jordbær.- Denne procedure gentages ved næste lag.
Den øverste lagkagebund dækkes med et godt lag glasur og pyntes efter eget valg.
Jordbær og sukker blendes sammen til en slags sauce.
Lagkagebunde:
5 æg
190 g sukker
1½ spsk vand
75 g mel
75 g kartoffelmel
3/4 tsk hjortetaksalt
Fyld:
kagecreme - se opskriften her
friske jordbær
bananer i skiver
Glasur:
flormelis
kakao
vand
+evt. glasur i andre farver
Jordbærskum:
3 dl piskefløde
1 pose frosne jordbær
sukker efter smag
3 blade husblas
Lagkagebunde:
Æggene piskes luftige og sukkeret piskes i til det skummer.
Vandet piskes i.
Mel og hjortetaksalt vendes i.
Dejen deles i 3 bageforme og bages straks ved 225 grader i 5 minutter til de er gyldne.
Cremen laves ifølge opskriften ovenover og køles af.
Glasur:
Alle ingredienserne blandes til en dejlig tyk glasur.
Lagkagefadet drysses med sukker og den nederste lagkagebund lægges på fadet.
Bunden dækkes med skiver af bananer. Derpå lægges halvdelen af kagecremen og ovenpå dækkes cremen af skiver af friske jordbær.- Denne procedure gentages ved næste lag.
Den øverste lagkagebund dækkes med et godt lag glasur og pyntes efter eget valg.
Jordbær og sukker blendes sammen til en slags sauce.
Husblassen blødes op i koldt vand i 5 minutter. Derefter smeltes den over vandbad og røres i de blendede jordbær.
Fløden piskes til skum og jordbærmassen vendes i flødeskummet. Jordbærskummet sættes i køleskabet i 1 times tid til skummet er stift.
Jordbærskummet sprøjtes på kanten af lagkagen og vupti - en dejlig lagkage, lige til at spise....
Fløden piskes til skum og jordbærmassen vendes i flødeskummet. Jordbærskummet sættes i køleskabet i 1 times tid til skummet er stift.
Jordbærskummet sprøjtes på kanten af lagkagen og vupti - en dejlig lagkage, lige til at spise....
Abonner på:
Opslag (Atom)