torsdag den 19. april 2012

Frikadeller med æble og feta

Den her opskrift er jeg blevet inspireret af i Alt for damerne.

Jeg har dog ikke brugt lammekød, men svinekød i stedet for.

Æblet giver frikadellerne en frisk og sommeragtig smag.

100 g ris - eller økoblanding af korn, ærter og linser
1 mellemstort finthakket løg
1 stort fed hvidløg 
400 g hakket lammekød/svinekød
 1 revet æble
100 g fetaost
1 bundt bredbladet persille
1 tsk salt
friskkværnet peber

Kog risene eller økoblandingen efter anvisninger på posen.

Bland løg, hvidløg, kød, æble, feta, hakket persille og salt og peber sammen til en lind fars.

Form farsen til aflange pølser, som steges i olie til de er gyldne og gennemstegte på alle sider eller alternativt kan de steges på et stykke bagepapir i ovnen ca. 18-20 min ved 200 grader.

Server med ris eller ovnbagte kartofler, tzaziki og en god salat.