mandag den 8. august 2011

Lagkage med chokoladebunde, vanillecreme og jordbær

Mille havde snakket om lagekage i en hel uge, så søndag måtte vi gøre noget ved det.

1 pakke chokoladelagkagebunde
1 portion kagecreme
1 bakke friske jordbær

Jordbærrene skæres i skiver i men kagecremen laves.

Lagkagebundene lægges lagvis med creme og jordbær.

Kagen pyntes med glasur og hvad man ellers kan finde på...

Vi lavede en kakaoglasur af:

100 g flormelis
3 spsk kakao
lidt vand

Mille pyntede kagen med glimmergele til kager...


Grove hveder - lidt forsinkede

Ja for et stykke tid siden var det jo tid til hveder - og fik aldrig bragt opskrifte n på de grove hveder - så her kommer de..

ca. 20 stk
160 g hvedekerner (ca. 2 dl)
2 dl vand
25 g smør
4 dl mælk
1 dl ymer eller A38
50 g gær
2 tsk sukker
1 tsk groft salt
æg
850 g hvedemel


  • Bagetid: Ca. 15 min. ved 200°.
Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner.

Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
Slå dejen godt sammen. Dæk den og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 20 stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande og lad dem efterhæve over damp i ca. 15 min.

Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Flæk bollerne og rist dem i ovnen inden servering.