fredag den 1. marts 2013

Lækre gulerodsbrud

Efter 2 uger i Florida med en masse fastfood er det vist tid til lidt af det grove igen......

Jeg har komponeret disse gulerodsbrud efter nogle af mine andre opskrifter - og de er blevet ret luftige, svampede og dejlige......men jeg undrer mig dog over 1 ting - man kan ikke se gulerødderne i bollen når den er bagt???

Ja jeg plejer at rive gulerødderne groft, men valgte denne gang at rive dem fint  - og så forsvandt de - men de har dog givet en dejligt svampet konsistens til bollerne.

Jeg tror, at jeg næste gang vil rive dem groft, så man også kan se, at det er gulerodsboller.....

Her kommer opskriften.

7 dl håndvarmt vand
50 g gær
2 dl A38
2 revne gulerødder
200 g fuldkornshvedemel
ca. 1 kg hvedemel
2 tsk groft salt
3 tsk rørsukker
tilsæt evt. rosiner til halvdelen af dejen....

Gæren opløses i det håndvarme vand og A38 tilsættes.

gulerødder, fuldkornsmel, salt og sukker røres i.

Tilsidst æltes hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen har en konsistenss, så den slipper dejskålens kanter.

Hæver i minumum 1 time - eller i microvnen.

Bollerne sættes tæt sammen i en bradepande beklædt med bagepapir og hæver yderligere ½ time.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til bollerne er gyldne.