mandag den 14. november 2011

Andebryst a la jul - med svesker og æbler

I torsdags var jeg sent på arbejde, så det blev ikke til Mortens and den aften, lørdag var dagen så, hvor jeg ville lave and og orkede alligevel ikke den helt store langtidssteget andesteg, så det blev til andebryster i stedet for...med brune kartofler og rødkål til.

Jeg brugte:
4 andebryster - kunne godt have nøjedes med 3
3 æbler
en masse svesker
små kartofler
sukker til en stegepande
20 g smør
Rødkål - lavede den ikke selv
andeboullion 30 g smør
4 spsk mel
1½ - 2 dl vand
kulør
salt og peber

Anden
Brysterne ridses til firkanter på skindsiden - kun lige ned til kødet. Saltes på begge sider og gives peber på indersiden - ikke på skindet.

Andebrysterne steges på en varm pande 5 minutter på skindsiden til den er blevet sprød og gylden og 4 minutter på den anden side til den har taget farve.

Æblerne skæres i små både og lægges i et ovnfast smurt fad sammen med sveskerne, drysses med salt og peber - sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

De let steget andebryster lægges oven på svesker og æbler og steges i ovnen ved 200 grader i 20 minutter - endelig med skindsiden opad.

Andebrysterne pakkes i folie og hviler i 20 minutter - nu skulle de gerne være færdige, men stadig rosa inden i.

Sovsen
Imens laves en opbagning af smør og mel, som spædes op med andeboullion rørt op i 1½ -2 dl vand - eller mere alt efter, hvor tyk sovsen skal være.

Når andebrysterne er stegt færdige, hældes væden fra svesker, æbler og and i sovsen og kuløren tilsættes - smages til med salt og peber - og evt. en lille rest fløde, hvis man har lyst til det...

Kartoflerne
De små kartofler koges med skræl og pilles. Derefter lægges de i iskoldt vand til de skal bruges.

Sukkeret strøs ud over bradepanden til den er helt hvid. Der tændes for varmen og sukkeret smelter nu - det må kun blive gyldent og ikke mørkt.

Når det er gyldent tilsættes smørret og når det hele er smeltet er karamellen klar til brug.

Hæld vandet fra kartoflerne og hæld dem på panden og rør rundt til karamellen er smeltet igen.

Kartoflerne vendes nu med jævne mellemrum til de er helt gyldne af karamel og varme inden i.

Det hele servers sammen med rødkål - selvfølgelig gerne hjemmelavet, men i en snæver håndevending kan en købe rødkål også godt gå...




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar