onsdag den 18. marts 2015

Cæsarsalat med grønne bønner, rugbrødschips og croutoner

En rigtig dejlig hovedrets salat og god til madpakken dagen efter...
Inspireret af en opskrift på Femina.dk

Du skal bruge:
3 kyllingebrystfileter
1 fed hvidløg
6-8 skiver bacon
hjertesalat
200 g grønne bønner
50 g friskhøvlet parmesan

Dressing
1 dl god mayonnaise
1 tsk dijonsennep
1 tsk worcestershiresauce
3-4 spsk olivenolie
½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber

Rugbrødschips
3 skiver papirstyndt skåret rugbrød

Croutoner
4-5 skiver daggammelt ciabatta brød
Hvidløssalt
Lidt olie


Steg kyllingefileterne i lidt fedstof blandet med et presset fed hvidløg. Skær dem i tynde skiver. Rist bacon sprødt i ovnen eller på en pande. 

Skyl salat og bønner. Nip bønnerne, og kog dem i en gryde med spilkogende vand i 3-4 minutter. Skyl bønnerne med koldt vand.

Rør mayonnaisen sammen med sennep. Tilsæt worcestershiresauce og olivenolie under omrøring. Rør fløde i lidt efter lidt, til konsistensen er cremet. Smag til med salt og peber.

Skær rugbrødet i tynde skiver og rist dem i ovnen til de er gyldne og sprøde.

Skær ciabattaskiverne i tern. Vend dem i en pose med lidt rapsolie.
Fordel ternene på bagepapiret ved siden af rugbrødschipsene og bag/rist dem sammen med rugbrødet.

Anret cæsarsalat, bønner og kylling i en skål. Drys med bacon og parmesan. Hæld dressingen over til sidst.