Kære læsere!
Jeg kan se på mine statusopdateringer, at der er rigtig mange interesserede læsere, som kigger på min blog hver dag - ej hvor er jeg glad for det - det er ret overvældende, at så mange gider at se, hvad jeg går og finder på i mit køkken :-)
Jeg ville blive utroligt glad, hvis nogen af jer havde lyst til at melde jer ind som faste læsere af min blog - det kan man gøre ude i højre side af bloggen under "faste læsere".
Som fast læser kan du nemt følge med i, hvad jeg skriver og du kan hele tiden få nye ideer til mad i hverdagen.
Jeg håber, at se flere faste læsere her på bloggen i fremtiden - og jeg skal nok anstrenge mig for at skrive om det mad jeg går og laver, så det bliver inspirerende og spændende at følge med i!
Mange forårs hilsner
Olga
mandag den 16. maj 2011
Kylling i rabarber - meget forårsagtigt!
Inspirationen til denne ret fandt jeg på arla.dk - og lavede den så lidt om til min smag.
Jeg vil sige at man skal være vild med rabarber og deres syrlighed, men ellers en meget forårsagtig og dejlig ret.
500 g kyllingefileter
1 tsk groft salt
10 g smør
1 fed hvidløg
2 dl Madlavningsfløde 18%
1½ spsk flydende honning
1 hønseboullionterning
1 spsk sød chilisauce
½ dl fintklippet purløg
300 g rabarber i mindre stykker
Ris
peanuts
Jeg vil sige at man skal være vild med rabarber og deres syrlighed, men ellers en meget forårsagtig og dejlig ret.
500 g kyllingefileter
1 tsk groft salt
10 g smør
1 fed hvidløg
2 dl Madlavningsfløde 18%
1½ spsk flydende honning
1 hønseboullionterning
1 spsk sød chilisauce
½ dl fintklippet purløg
300 g rabarber i mindre stykker
Ris
peanuts
Rens kyllingefileterne, del hver filet i 3 og drys dem med salt. Lad smørret blive gyldent i en pandetilsæt hvidløg og brun kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side i hvidløget.
Kom dem i et ovnfast smurt fad.
Rør fløde, honning, hønseboullion og chilisauce godt sammen. Kom purløg og rabarber på kyllingestykkerne og hæld flødeblandingen over.
Bag kyllingen i ovnen i ca. ½ time ved 200 grader til kyllingen er gennemstegt.
Serveres med ris og peanuts og en god salat.
Yggenyk kager
Her hjemme er yggenyk kager altid populære - alle kan være med til at lave dem og det tager ingen tid og de smager fantastisk. Jeg husker selv, da jeg i 2. klasse læste om yggenykkerne og der så var en opskrift i bogen - de skulle prøves og har hængt ved siden :-)
250 g smør eller margarine - jeg bruger halvt af hver
175 g sukker
1 æg
400 g mel
200 g mørk chokolade i små tern
Fedstoffet smeltes eller blødgøres og røres sammen med sukker og æg. Mel og chokolade tilsættes og dejen sættes på bagepladen med en ske i små klumper - de flyder lidt ud når de bages.
Ovnen sættes på 200 grader og kagerne bages i ca. 10 minutter til der gyldne og sprøde.
250 g smør eller margarine - jeg bruger halvt af hver
175 g sukker
1 æg
400 g mel
200 g mørk chokolade i små tern
Fedstoffet smeltes eller blødgøres og røres sammen med sukker og æg. Mel og chokolade tilsættes og dejen sættes på bagepladen med en ske i små klumper - de flyder lidt ud når de bages.
Ovnen sættes på 200 grader og kagerne bages i ca. 10 minutter til der gyldne og sprøde.
Abonner på:
Opslag (Atom)