mandag den 16. maj 2011

Faste læsere

Kære læsere!

Jeg kan se på mine statusopdateringer, at der er rigtig mange interesserede læsere, som kigger på min blog hver dag - ej hvor er jeg glad for det - det er ret overvældende, at så mange gider at se, hvad jeg går og finder på i mit køkken :-)

Jeg ville blive utroligt glad, hvis nogen af jer havde lyst til at melde jer ind som faste læsere af min blog - det kan man gøre ude i højre side af bloggen under "faste læsere".

Som fast læser kan du nemt følge med i, hvad jeg skriver og du kan hele tiden få nye ideer til mad i hverdagen.

Jeg håber, at se flere faste læsere her på bloggen i fremtiden - og jeg skal nok anstrenge mig for at skrive om det mad jeg går og laver, så det bliver inspirerende og spændende at følge med i!

Mange forårs hilsner
Olga


Kylling i rabarber - meget forårsagtigt!

Inspirationen til denne ret fandt jeg på arla.dk - og lavede den så lidt om til min smag.

Jeg vil sige at man skal være vild med rabarber og deres syrlighed, men ellers en meget forårsagtig og dejlig ret.

500 g kyllingefileter
1 tsk groft salt
10 g smør
1 fed hvidløg
2 dl Madlavningsfløde 18%
1½ spsk flydende honning
1 hønseboullionterning
1 spsk sød chilisauce
½ dl fintklippet purløg
300 g rabarber i mindre stykker

Ris
peanuts

Rens kyllingefileterne, del hver filet i 3 og drys dem med salt. Lad smørret blive gyldent i en pandetilsæt hvidløg  og brun kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side i hvidløget.

Kom dem i et ovnfast smurt fad.

Rør fløde, honning, hønseboullion og chilisauce godt sammen. Kom purløg og rabarber på kyllingestykkerne og hæld flødeblandingen over. 

Bag kyllingen i ovnen i ca. ½ time ved 200 grader til kyllingen er gennemstegt.

Serveres med ris og peanuts og en god salat.



Yggenyk kager

Her hjemme er yggenyk kager altid populære - alle kan være med til at lave dem og det tager ingen tid og de smager fantastisk. Jeg husker selv, da jeg i 2. klasse læste om yggenykkerne og der så var en opskrift i bogen - de skulle prøves og har hængt ved siden :-)

250 g smør eller margarine - jeg bruger halvt af hver
175 g sukker
1 æg
400 g mel
200 g mørk chokolade i små tern

Fedstoffet smeltes eller blødgøres og røres sammen med sukker og æg. Mel og chokolade tilsættes og dejen sættes på bagepladen med en ske i små klumper - de flyder lidt ud når de bages.

Ovnen sættes på 200 grader og kagerne bages i ca. 10 minutter til der gyldne og sprøde.