Den her kage er en af dem der bliver lavet hvert efterår - år efter år og gerne flere gange i løbet af æblesæsonen. Den er bare skøn med de sylige æbler og den søde kage - mums...
- og kommentaren fra min kære mand - bager du nu igen?????
Ja det gør jeg, for jeg eeeelsker at bage!
Til en stor bradepande 40 x 26 cm
250 g blødt smør eller margarine
250 g sukker
4 æg
2½ dl mælk
350 g mel
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
2 spsk kanel
4 spsk sukker
750 g skårne æblebåde
Sukkeret røres med det bløde fedstof og æggene piskes i et ad gangen. Vanillesukker, mælk og mel piskes i til dejen er lind og glat.
Æblebådene vendes i sukker og kanel og lægges ned i dejen - hver enkelt båd presses godt ned i dejen. Der er altid noget saft tilbage af sukker, kanel og væde fra æblerne - det hælder jeg ud over kagen.
Bradepanden sættes i ovnen ved 200 grader i 30 minutter - prøv lige med en strikkepind eller lignende om dejen hænger fast - det skal den jo ikke...
Serveres når kagen er afkølet - hvis det skal være ekstra godt med en klat flødeskum...
søndag den 18. september 2011
Vanillie is - den bedste af slagsen
Den her opskrift på den bedste vanillieis nogensinde, har jeg fundet på kvalimad.dk - den er bare super god!
5 dl piskefløde
2 dl mælk
3 hele æg, eller 8 blommer.
125 gram sukker
1 stangfuld vanillekorn
Alle ingredienserne piskes sammen i en gryde og varmes op til max. 85 grader - den må endelig ikke koge, så stivner æggene nemlig.
Cremen køles ned - gerne den sidste tid i køleskabet, så den er kold når den skal i ismaskinen.
Køres i ca. 40 minutter på ismaskinen og kommes i en boks med tætsluttende låg, som lægges i fryseren til den skal bruges.
Her serveret sammen med svensk ostekage og friske bær.
5 dl piskefløde
2 dl mælk
3 hele æg, eller 8 blommer.
125 gram sukker
1 stangfuld vanillekorn
Alle ingredienserne piskes sammen i en gryde og varmes op til max. 85 grader - den må endelig ikke koge, så stivner æggene nemlig.
Cremen køles ned - gerne den sidste tid i køleskabet, så den er kold når den skal i ismaskinen.
Køres i ca. 40 minutter på ismaskinen og kommes i en boks med tætsluttende låg, som lægges i fryseren til den skal bruges.
Her serveret sammen med svensk ostekage og friske bær.
Svenske ostekager med friske bær og vanillie is
Den her opskrift har jeg fundet inspiration til på arla.dk. Jeg har dog ændret lidt i den, men principperne er de samme som deres opskrift.
Denne her dessert var også en af sidste weekends mange små retter - dog var desserten ikke flere små retter - og dog ostekage, vanillieis og friskebær....
Det er en dejlig dessert og flot når den bliver serveret i glas.
Til 8 personer:
Ostekagerne
4 æg
4 spsk flormelis
3 spsk hvedemel
250 g hytteost
250 g flødeost naturel
1½ dl sødmælk
1½ dl piskefløde
25 g grofthakkede smuttede mandler
Tilbehør
friske bær - jeg brugte jordbær, brombær og blåbær
Vanillie is se opskriften kommer lige herefter.
Pisk æg og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
Vend mel, hytteost, flødeost, fløde, mælk og mandler i æggesnapsen.
Fordel blandingen i 4 små smurte ovnfaste skåle eller glas (ca. 2 dl).
Bag ostekagerne midt i ovnen. Lad dem køle af og server ostekagerne med friske bær og vanillie is.
Denne her dessert var også en af sidste weekends mange små retter - dog var desserten ikke flere små retter - og dog ostekage, vanillieis og friskebær....
Det er en dejlig dessert og flot når den bliver serveret i glas.
Til 8 personer:
Ostekagerne
4 æg
4 spsk flormelis
3 spsk hvedemel
250 g hytteost
250 g flødeost naturel
1½ dl sødmælk
1½ dl piskefløde
25 g grofthakkede smuttede mandler
friske bær - jeg brugte jordbær, brombær og blåbær
Vanillie is se opskriften kommer lige herefter.
Pisk æg og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
Vend mel, hytteost, flødeost, fløde, mælk og mandler i æggesnapsen.
Fordel blandingen i 4 små smurte ovnfaste skåle eller glas (ca. 2 dl).
Bag ostekagerne midt i ovnen. Lad dem køle af og server ostekagerne med friske bær og vanillie is.
Abonner på:
Opslag (Atom)