onsdag den 19. september 2012

Bagte græskarbåde


Forleden lavede jeg bagt græskar som tilbehør til en culotte steg. Den her opskrift fra Årstiderne er rigtig god.

1spsk sød chilisauce
olivenolie 
3 kviste timian
1 kg græskar, f.eks. hokkaido
saft af ½-1 citron
salt og peber 
2 fed hvidløg 

evt- roculasalat
ristede græskarkerner


Halver græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskar kødet i både eller grove stykker.

Pluk bladene af timiankvistene og rør en marinade af finthakket hvidløg, timian, chili, citronsaft, olivenolie, salt og lidt peber.

Kom græskarstykkerne i et stort ovnfast fad og vend dem sammen med marinaden. Bag græskarret i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til det er mørt.

Pynt evt. med roculasalat og ristede græskarkerner...