Til en grill aften er det her en rigtig dejlig marinade til svinekød eller kylling..
Jeg brugte:
1300 g skinkeinderlår
140 g tomatpuré
2 spsk brun farin
1 - 2 fed hvidløg
salt og peber
1½ spsk olie
½ spsk soya
1 tsk sød soya
1 spsk sød chilisauce
I kødet snittede jeg en masse huller, som marinaden kunne trænge ind i.
Kødet smøres ind i marinaden og pakkes i en plastikpose og ligger og trækker i minimum 1 time, men gerne 1 hel dag eller 1 døgn - jo længere jo bedre..
Kødet steges i et aluminiumsfad på grillen med indirekte varme i ca. ½ time eller til kødet er gennemstegt.
tirsdag den 26. april 2011
Melonsalat
En af de salater jeg har lavet meget her i påsken - den er dejlig frisk og sammensætningen af melon og fetaost er bare en af mine yndlings sammensætninger...
Til 10 personer
½ mellemstor vandmelon
½ galiamelon
100 g feta - jeg bruger altid den fra Taverna, den er dejligt cremet
1 god håndfuld ristede græskarkerner
1 håndfuld friske basilikumblade
Vandmelonen og galiamelonen skæres i mindre tern - kernerne tages fra.
Græskarkernerne ristes og køles af.
Fetaen skæres i tern.
Feta, melon og græskarkerner blandes i en skål og der pyntes med basilikumblade.
Serveres til alt slags kød. Der kan serveres dressing til , men jeg synes ikke at det er en nødvendighed.
Hvis der skal dressing til, gør jeg sådan her..
2 spsk olie
½ spsk hvidvinsedikke
1 fed hvidløg
½ tsk honning
½ tsk sennep
satl og peber
Det hele shakes sammen i en shaker eller hvad man nu er vant til at bruge.
Til 10 personer
½ mellemstor vandmelon
½ galiamelon
100 g feta - jeg bruger altid den fra Taverna, den er dejligt cremet
1 god håndfuld ristede græskarkerner
1 håndfuld friske basilikumblade
Vandmelonen og galiamelonen skæres i mindre tern - kernerne tages fra.
Græskarkernerne ristes og køles af.
Fetaen skæres i tern.
Feta, melon og græskarkerner blandes i en skål og der pyntes med basilikumblade.
Serveres til alt slags kød. Der kan serveres dressing til , men jeg synes ikke at det er en nødvendighed.
Hvis der skal dressing til, gør jeg sådan her..
2 spsk olie
½ spsk hvidvinsedikke
1 fed hvidløg
½ tsk honning
½ tsk sennep
satl og peber
Det hele shakes sammen i en shaker eller hvad man nu er vant til at bruge.
Abonner på:
Opslag (Atom)