tirsdag den 26. april 2011

Grillet barbecuemarineret skinkeinderlår

Til en grill aften er det her en rigtig dejlig marinade til svinekød eller kylling..

Jeg brugte:
1300 g skinkeinderlår

140 g tomatpuré
2 spsk brun farin
1 - 2 fed hvidløg
salt og peber
1½ spsk olie
½ spsk soya
1 tsk sød soya
1 spsk sød chilisauce

I kødet snittede jeg en masse huller, som marinaden kunne trænge ind i.

Kødet smøres ind i marinaden og pakkes i en plastikpose og ligger og trækker i minimum 1 time, men gerne 1 hel dag eller 1 døgn - jo længere jo bedre..

Kødet steges i et aluminiumsfad på grillen med indirekte varme i ca. ½ time eller til kødet er gennemstegt.


Melonsalat

En af de salater jeg har lavet meget her i påsken - den er dejlig frisk og sammensætningen af melon og fetaost er bare en af mine yndlings sammensætninger...

Til 10 personer
½ mellemstor vandmelon
½ galiamelon
100 g feta - jeg bruger altid den fra Taverna, den er dejligt cremet
1 god håndfuld ristede græskarkerner
1 håndfuld friske basilikumblade

Vandmelonen og galiamelonen skæres i mindre tern - kernerne tages fra.

Græskarkernerne ristes og køles af.

Fetaen skæres i tern.

Feta, melon og græskarkerner blandes i en skål og der pyntes med basilikumblade.

Serveres til alt slags kød. Der kan serveres dressing til , men jeg synes ikke at det er en nødvendighed.

Hvis der skal dressing til, gør jeg sådan her..

2 spsk olie
½ spsk hvidvinsedikke
1 fed hvidløg
½ tsk honning
½ tsk sennep
satl og peber

Det hele shakes sammen i en shaker eller hvad man nu er vant til at bruge.