lørdag den 8. juni 2013

Grøn pølsesalat

Nu er sommeren ved at være over os og det er tid til en masse dejlige salater.

Hjemme hos os er det blevet populært med lidt størrre middagssalater, som indeholder alt hvad måltidet består af. Vi spiser ofte forskudt fordi vi har skiftende træningstider og der er en masse hånbold der skal passes.

Den her grønne pølsesalat lavede jeg forleden - den er dejligt mættende og kan spises både før og efter træning uden at ligge for tungt i maven.

Til 5 personer
1 romaine/hjertesalat
1/4 blomkålshoved i små buketter
2 røde snackpebre i mindre stykker
2 dl edamamebønner
salt og citronsaft
1/4 agurk i tern
en møsse søde cherrytomater i halve
fetost i tern
15 skiver pepperoniskiver skåret i halve
4 gode pølser - jeg brugte nogle med svampe og bacon i


Edamamebønnerne lægges i skål og der drysses salt og citronsaft over - de trækker i en halv time.

Salt, blomkål, agurk, peberfrugt og tomater skæres og lægges i et fad. Når bønnerne har trukket lægges de også i fadet.

Pepperoniskiverne steges på en pande til de er gyldne og sprøde og køles derefter af.

Pølserne gennemsteges på panden og skæres i mundrette bidder når de er kølet af.

De grønne ingredienser i salaten blandes sammen og de 2 slags pølser fordeles ud over salaten - servers med feta og evt. en olie/eddikedressing.  Server også gerne et groft flute til.