fredag den 25. februar 2011

Mange små retter - en slags tapas

Til aftensmaden serverede jeg i dag flere små retter, som jeg enten synes er ret gode eller som jeg lige skulle prøve af - og det viste sig, at dem jeg skulle prøve også var ret gode....

Jeg lavede:

Laksesouffler med creme fraiche/dild dressing
Hvidløgsmarinerede tigerrejer med aioli
Dadler med serranoskinke
Carpaccio
Polenta med babysalt og revet ost
4 gode oste

Laksesouffle:
400 g laksefiskefars
5 æggehvider

Dild til pynt
citronbåde

Æggehviderne piskes stive og vendes i fiskefarsen.

Farsen fyldes i muffinsforme og bages i vandbad ved 200 grader i 15 minutter.



Creme fraiche /dilddressing:
2 dl cremefraiche
½ bundt klippet dild
salt og peber
en knivspids sukker
1 tsk citronsaft

Alle ingredienser blandes til en dressing der trækker i ½ times tid.

Hvidløgsmarinerede tigerrejer:
500 g tigerrejer
½ dl olie
2 fed hvidløg
1 spsk sødchilisauce
saften fra ½ citron
sal og peber

Marinaden blandes sammen og rejere vendes i og trækker - gerne flere timer i marinaden.

Lige inden servering steges rejerne i marinaden til de er lyserøde.

Aioli:
2 pastauriseret æggeblommer
rapsolie - ved ikke lige hvor meget der skal til..
1 presset fed hvidløg
lidt salt

Æggeblommen blandes med salt og hvidløg.

Olien piskes i æggemassen i en tynd stråle indtil massen har fået konsistens som mayonaise.

Uhmm det er rigtig godt til rejerne!!!

Dadler med Serranoskinke:
Se opskrift under snacks


Carpaccio:
1 pakke carpaccio
babysalat

Carpaccioen anrettes på en bund af babysalat.



Polenta:
300 g groft majsmel
6 dl vand
6 dl mælk
1 tsk salt
3 spsk smør
25 g revet parmesan

babysalt og revet ost til pynt.

Vand og mælk bringes i koge og majsmelet tilsættes. Der røres grundigt til grøden er tyknet - derefter røres der lidt engang imellem. - Pas på den sprutter, så brug en høj gryde og pas på tøjet!

Grøden koger i 45 minutter til 1 time.

Når grøden er færdig tilsættes smørret og parmesanen og grøden hældes i en form/fad beklædt med bagepapir.

Nu skal polentaen køles helt ned. Når den er afkølet skæres den i skiver på ca. 1½ cm som grilles i ovenen til de er gyldne.

Ved servering lægges en top af  god revet ost på polentaen.

Uhmmm - den var rigtig god!



4 gode oste:
Gorgonzola
Cheddar
Gruyere
Philidelphai med tomat og pesto



 Hele bordet så sådan her ud....