Jeg lavede:
Laksesouffler med creme fraiche/dild dressing
Hvidløgsmarinerede tigerrejer med aioli
Dadler med serranoskinke
Carpaccio
Polenta med babysalt og revet ost
4 gode oste
Laksesouffle:
400 g laksefiskefars
5 æggehvider
Dild til pynt
citronbåde
Æggehviderne piskes stive og vendes i fiskefarsen.
Farsen fyldes i muffinsforme og bages i vandbad ved 200 grader i 15 minutter.
Creme fraiche /dilddressing:
2 dl cremefraiche
½ bundt klippet dild
salt og peber
en knivspids sukker
1 tsk citronsaft
Alle ingredienser blandes til en dressing der trækker i ½ times tid.
Hvidløgsmarinerede tigerrejer:
500 g tigerrejer
½ dl olie
2 fed hvidløg
1 spsk sødchilisauce
saften fra ½ citron
sal og peber
Marinaden blandes sammen og rejere vendes i og trækker - gerne flere timer i marinaden.
Lige inden servering steges rejerne i marinaden til de er lyserøde.
Aioli:
2 pastauriseret æggeblommer
rapsolie - ved ikke lige hvor meget der skal til..
1 presset fed hvidløg
lidt salt
Æggeblommen blandes med salt og hvidløg.
Olien piskes i æggemassen i en tynd stråle indtil massen har fået konsistens som mayonaise.
Uhmm det er rigtig godt til rejerne!!!
Dadler med Serranoskinke:
Se opskrift under snacks
Carpaccio:
1 pakke carpaccio
babysalat
Carpaccioen anrettes på en bund af babysalat.
Polenta:
300 g groft majsmel
6 dl vand
6 dl mælk
1 tsk salt
3 spsk smør
25 g revet parmesan
babysalt og revet ost til pynt.
Vand og mælk bringes i koge og majsmelet tilsættes. Der røres grundigt til grøden er tyknet - derefter røres der lidt engang imellem. - Pas på den sprutter, så brug en høj gryde og pas på tøjet!
Grøden koger i 45 minutter til 1 time.
Når grøden er færdig tilsættes smørret og parmesanen og grøden hældes i en form/fad beklædt med bagepapir.
Nu skal polentaen køles helt ned. Når den er afkølet skæres den i skiver på ca. 1½ cm som grilles i ovenen til de er gyldne.
Ved servering lægges en top af god revet ost på polentaen.
Uhmmm - den var rigtig god!
4 gode oste:
Gorgonzola
Cheddar
Gruyere
Philidelphai med tomat og pesto