onsdag den 22. december 2010

Løgkompot

500 g rødløg
30 g smør
3 spsk blåbærsyltetøj
1 tsk balsamicoeddike
30 g tørrede tranbær
1 spsk rørsukker

Løgene skæres i tynde skiver-
Smørret smeltes i en gryde og løgne tilsættes. De svitses i ca. 5 min eller til de er blevet bløde.

Rørsukker, blåbærsyltetøj, tranebær og balsamicoeddike tilsættes og og det hele simrer i 10 minutter under låg.

Serveres til forskellige kødretter - flæskesteg, frikadeller og andet, hvor surt sødt er godt som tilbehør.


Fyldt flæskesteg med spød svær

1 stykke kamsteg
8 store champignon
1 æg
1 skive daggammelt brød
1 bundt frisk timian
1 lille løg i tern
salt og peber
1 pakke serranoskinke

Sværen skæres af stegne og koges i slatet vand i 20 min.

Brødet og løget skæres i tern og champignonerne renses. Alle ingredienserne til farsen lægges i en skål og blendes med en stavblender til massen er ensaret. Smages til med salt og peber.

Der skæres en gennemgående lomme i stegen- mindre stykker af serranoskinken kommes i - hold 2 hele stykker tilbage og farsen fyldes også i lommen.

Den kogte svær bindes fast på stegen og enderne på stegen, hvor farsen er stoppet i dækkes med et stykke serranoskinke.

Sværen gnides godt med salt og stegen sættes i en bradepande og bunden dækkes med vand.
Stegen sættes i en varm ovn - 250 grader i 20 min og derefter skrues der ned til 175 grader og den steger videre i ca. 1 time eller lidt mere alt efter, hvor stor den er.

Væden fra stegen sies og bruges til sovs.

Jeg serverede kartofler, gulerødder og røder som var bagt i ovenen til samt en lækker løgkompot. Se opskrift under tilbehør