mandag den 15. august 2011

Verdens bedste brød med grov hvede

Madbloggeren og amatørkokken Max Rasmussen har i Go' Morgen Danmark vist hvordan man laver verdens bedste brød. Jeg har ikke selv set udsendelsen, men læst om det på tv2 hjemmeisde.

Jeg elsker og bage og altid på jagt efter den ultimative opskrift, så den skulle prøves...

Jeg erstattede dog noget af hvedemelet med groft hvedemel, da jeg skal prøve at holde den slanke linie!

Ingredienser:
625 g mel - eller 100 g groft hvedemel og 500 g mel
5 dl vand,
2 tsk. salt,
gær på størrelse med en ært (det lyder af lidt - men det virker!)


Gæren røres ud i vandet, så det er jævnt fordelt. Brug en stor skål.

Bland salt og mel i vandet, og rør sammen med hænderne eller en grydeske. Det er kun nødvendigt at blande, indtil alt melet er vådt.

Dejen hæver i 12 timer. Når det er hævet færdigt, er det let, luftigt og fyldt med store bobler. Den kan godt tåle at hæve længere.

Den kan hæves ved stuetemperatur, men den kan også hæves i køleskabet.

Hæld dejen ud på et meldækket bord. Fold den sammen i tre led. Først den ene vej og så den anden.

Læg den på et mel­dækket  bagepapir og læg et viskestykket sammen over den, og lad den hæve i to timer mere.

For at få damp i ovenen sætter jeg en brade pande fyldt med vand i bunden af ovenen inden jeg tænder ovenen. Det giver godt med damp og giver en helt fantastisk skorpe.

Varm ovnen op til 250 grader, varmluft. Når dejen er hævet færdig, sættes den i ovnen.

Den skal bage i ca. 30 minutter ved 250 grader.
Lad brødet køle i mindst 20 minutter inden servering.

Ja det er vist verdens bedste hjemmebagte brød - jeg er ret vild med det og det holder sig friskt længe og hvor er det dejligt nemt at bage....