torsdag den 3. januar 2013

Sødmælks franskbrød

Det her sødmælks franskbrød, blev bare helt perfekt - jeg lavede det med 2 forskellige udformninger, men det er jo i bund og grund det samme brød....

50 g gær
1 kg hvedemel
4 tsk sukker
2 tsk salt
7,5 dl sødmælk
50 g smeltet smør
1 æg til pensling

Smørret smeltes og mælken tilsættes, så den lige akkurart bliver lunken, gæren opløses heri.

Herefter tilsættes sukker og salt.

Der tilsættes nu mel lidt ad gangen, da dejen ikke må blive for tør.. Dejen skal gerne være fast men klistret.

Dejen hæver i 30 minutter et lunt sted med et viskestykke over.

Derefter formes dejen - den ene halvdel lagde jeg i en smurt bageform og penslede med æg og dryssede med birkes. Den anden halvdel delte jeg i 3 lige store stykker og rullede til lige lange pølser, som jeg flettede. Dette brød blev penslet med resten af ægget.

Lad nu brødene hæve i 30 minutter.

Herefter bages brødene i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter til de er gyldne i skorpen.