Her til aften ville jeg prøve et lidt sundere alternativ til decembermåneds risengrød, så jeg lavede denne fantastiske perlebyggrød..
Den kan varmt anbefales og i min verden er den faktisk et bedre alternativ end selve risengrøden.
Til 4 personer:
1½ liter sødmælk
300 g perlebyg
salt
Sæt mælken over i en tykbundet gryde, som er skyllet med koldt vand.
Når den koger tilsættes perlebyggen og det hele koger under omrøring til grøden er fast og perlebyggen er mør - der må gerne stadig være lidt bid i.
Tilsæt salt.
Server med tørrede frugter i chaisirup og lidt kanelsukker.
mandag den 15. december 2014
Tørrede frugter i chaisirup
En super dejlig sirup med tørrede frugter der passer godt oven på grød, men det kan også sagtens spises til julens dejlige oste.
Til 2 glas brugte jeg:
6 dl stærk chaithe
75 g rørsukker
1 vanilliestang
1 stang kanel
saften fra 2 appelsiner
400 g tørrede frugter i tern
(jeg brugte abrikoser, figner, tranebær, svesker og en blanding af mango, melon og papaya.
Alle ingredienserne til siruppen koges i en gryde i ca. 15 minutter.
De tørrede frugter skæres i mindre tern og hældes på glas.
Den varnede sirup hældes over.
Opbevares på køl.
Til 2 glas brugte jeg:
6 dl stærk chaithe
75 g rørsukker
1 vanilliestang
1 stang kanel
saften fra 2 appelsiner
400 g tørrede frugter i tern
(jeg brugte abrikoser, figner, tranebær, svesker og en blanding af mango, melon og papaya.
Alle ingredienserne til siruppen koges i en gryde i ca. 15 minutter.
De tørrede frugter skæres i mindre tern og hældes på glas.
Den varnede sirup hældes over.
Opbevares på køl.
Abonner på:
Opslag (Atom)