fredag den 16. september 2011

Supernemme langtidshævede boller

Jeg bager rigtig tit boller til pigernes - og mine egne madpakker. Så jeg er også altid på udkig efter en god opskrift.

Den her fandt jeg på et debatforum og har så lige tilføjet lidt korn til pynt, da jeg elsker når der er korn og kerner som pynt.

1 liter vand (koldt)
En kvart pakke gær
2 spsk groft salt
2 spsk honning
500 gram havregryn
600 gram hvedemel

sesamfrø og hørfrø til pynt

Vand, gær, salt og honning røres. Havregryn i og røres. Til sidst røres melet i. Bliver en klistret masse:-)

Hæver i køleskab mindst 8 timer, men kan stå i op til 5 døgn.

Lav en skål med blandet sesamfrø og hørfrø.

Sættes på plade med våd ske - dejen dyppes lige i skålen med sesamfrø og hørfrø.
.
Bager ved 200 grader i 25-30 minutter-