fredag den 25. januar 2013

Müslibarer med peanutbutter

Jeg har kigget en del på nettet efter gode opskrifter på müslibarer og der er mange....

Jeg lod mig inspirere af en opskrift fra Hjerteforeningen og lavede den om til hvad jeg lige havde i skabet - også inspireret af den her opskrift fra God mad og søde sager

De er meget mættende og ikke overdrevent søde, hvilket jeg synes at müslibarer nogle gange kan have tendens til....

Jeg undlod det tørrede frugt, da mine piger ikke er så vilde med det og erstattede dem med mandler og paranødder - men det er jo op til enselv at putte tørret frugt i - det kan være rosiner, tranebær, abrikoser, dadler, svesker, mango eller hvad man nu selv synes.

Jeg brugte:

200 g mandler
100 g paranødder
200 g havregryn eller andre flager
50 g hørfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
1 - 1½ dl honning
½ dl sirup
1,5 dl  peanutbutter
0,5 dl kogende vand

lidt mørk chokolade


Mandler og nødder hakkes groft i foodprocessoren – og blandes med havregryn og frø.

Blandingen lægges på en bageplade med bagepapir og ristes i ovnen i ca. 10 minutter ved 175 grader.

Honning, peanutbutter, sirup og vand varmes i en gryde til peanutbutteren er rørt ud og det hele er en jævn masse.

Hæld det søde over nøddemassen og bland det godt sammen.

Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og fordel massen heri.

Bag den nederst i ovnen ved 175 grader små i 20 min.til overfladen er gylden.

Lige da massen var færdigbagt, lagde jeg nogle chokoladeknapper på halvdelen af "kagen" og da de var smeltet smurte jeg dem ud med en ske. - så er der både med og uden chokolade og det vælter ikke kalorieregnskabet, da det er et tyndt lag.

Massen skæres ud i passende stykker og når de er afkølet lægges de i en tætsluttende dåse.

Et dejligt snackmåltid, som man med god samvittighed kan spise i ny og næ....

-og give børnene med i madpakken....