lørdag den 15. december 2012

Mørbrad i sennepssovs

Mørbrad i sennepssauce er ikke noget jeg har prøvet at lave før, men ånden kom lige over mig en weekend, hvor jeg skulle finde på at lave noget andet med en mørbrad end, hvad jeg plejer at lave, så på en eller anden måde faldt valget altså på den her variant...

Til 4 personer skal du bruge:
2 stk. svinemørbrad - alt efter hvor store de er
4 spk. mel
salt og peber
300 g løg
50 g smør 
2 spk. hvidvinseddike - jeg brugte æbleeddike
1 hønseboullionterning
1 dl vand
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. estragon
3 dl fløde - jeg brugte 8% madlavningsfløde
2 spk hakket persille

Skær mørbraden i tykke skiver, sæt dem på højkant og banke dem flade med hånden.

Vend kødet i melet, som er krydret med salt og peber.

Smelt smørret på en pande og brun kødet på alle sider.Når det er brunet lægges kødet fra på en tallerken.

Snit løget i skiver og svits dem i smørret fra kødet.

Tilsæt eddiken, sennep, hønseboullionterning, vand, estragon og fløde.

Varm saucen godt gennem og læg kødet tilbage i saucen.

Retten småkoger nu i ca. 10 minutter.

Serveres sammen med kartofler og en god salat.

Drys hakket persille over inden servering.

 


Honningkage med abrikosmarmelade og smørcreme


Jeg skulle have kage med på arbejdet og ville gerne lave en kage der var julet, så valget faldt på den her dejlige honningkage.

Opskriften er en jeg har set på bagsiden af en pose honningkagekrydderi og den er nem at lave.

Jeg tilføjede noget abrikosmarmelade, da jeg synes, at det gør kagen dejlig frisk - smørcremen kan godt gøre den lidt vammel, men det synes jeg ikke, at den er med marmeladen i.......

Du skal bruge:
100 g smør
150 g sukker
1 dl honning
1 æg
1 dl kærnemælk
4 dl hvedemel
1 pose Honningkage krydderi
½ glas abrikosmarmelade

Smørcreme:
2 dl flormelis
½ dl kogende vand - måske ville jeg en anden gang bruge lidt mindre vand...
175 g blødt smør

Overtræk:
100 g chokolade
evt. krymmel til pynt

Smelt smør, sukker og honning i en gryde og lad det køle lidt af.

Rør æg, kærnemælk, hvedemel, honningkagekrydderi i blandingen og kom dejen i
en smurt springform.

Bag kagen ca. 1 time ved 150 grader og lad den køle helt af inden den flækkes. - Bag den gerne dagen før så den er helt afkølet inden smørcremen lægges i.

Jeg skar kagen over til 3 bunde.

Rør smørcremen af flormelis, vand og smør til en smørbar creme.

Smør den nederste og midterste bund med abrikosmarmelade og derefter smørcreme.

Læg bundene sammen og hæld smeltet chokolade udover toppen af kagen og drys evt. med krymmel.

Sæt kagen i køleskabet til cremen er stivnet.