tirsdag den 3. september 2013

Knækbrød med røde linser

Jeg faldt lige over den her opskrift på http://veganissen.wordpress.com. Det ser ud som en dejlig variant af det ellers så efterhånden kendte kerneknækbrød, så den må jeg helt sikkeret prøve...jeg tilrettede den lige til hvad jeg havde i skabe og skuffer....

Jeg brugte:

2 dl/ca 150 g linsemel - blend røde linser til en fin melet masse
1 dl havregryn
1dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl boghvedemel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
2,5 dl vand


Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt vand og rør dejen godt sammen.

Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir. Portionen fylder en hel stor bageplade. smør det så tyndt som muligt med en dejskraber evt dyppet i koldt vand.

Knækbrødenen skæres ud i den ønskede størrelse med en klejnespole eller et pizzahjul - dejskraberen kan også bruges. 

Bages i 25 minutter ved 200 grader (varmluft).