Til 14 boller skal du bruge:
15 g gær
2,5 dl lunkent vand
350-450 g hvedemel
7 g salt
40 g sukker
40 g blødt smør i tern
1½ tsk kardemomme
lidt mælk
Opløs gæren i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter med dejkroge til den er smidig og elastisk og til den slipper skålen. Det er ikke altid at dejen vil tage alt melet - den skal helst være til den klistrede side.
Tilsæt smørtern og ælt dejen i yderligere 5 minutter, snyd ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
Stil dejen lunt og tildækket til hævning i 1 time.
Opløs gæren i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter med dejkroge til den er smidig og elastisk og til den slipper skålen. Det er ikke altid at dejen vil tage alt melet - den skal helst være til den klistrede side.
Tilsæt smørtern og ælt dejen i yderligere 5 minutter, snyd ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
Stil dejen lunt og tildækket til hævning i 1 time.
Form dejen til lige store boller eller lav en pølse og skær den I lige store dele.
Hver bolle formes og lægges på en beklædt bageplade og pensles til sidst med mælk. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter. Efter 20 minutter lægges en bageplade ovenpå klædet og den trykkes let ned – lad bollerne hæve endnu 1 time derefter.