lørdag den 17. november 2012

Rødkålssalat

En dejlig rødkålssalat...


fintsnittet rødkål
1- 2 æbler - jeg brugte Ingrid Marie
1 - 2 appelsiner
tørrede tranebær
valnødder

Æbler og appelsiner skæres i mindre stykker og drysses over den fintsnittede rødkål.

Tranebær og hakkede valnødder drysses over tilsidst.

dressing - se opskrift her





Krydret helstegt nakkekam

Jeg fik lavet en rigtig god steg.......

Jeg havde købt en nakkekam, som jeg krydrede med alle de forskellige krydderurter jeg stadig - selvom det er midt i november - har i min have. - Det er bare om at få brugt dem inden frosten får bugt med dem.....

1 nakke kam
en stor håndfuld friske krydderurter - jeg brugte: salvie, oregano, kamfer basilikum, citronmelisse og timian
4 fed hvidløg
hyldeblomstsalt
peber
½ stout
vand

Krydderurterne hakkes fint.

Nakkekammen lægges i en bradepande og krydres med hyldeblomstsalt, peber og hvidløg. Til sidst drysses de fint hakkede krydderurter ud over stegen på alle sider.

Inden stegen sættes i ovnen hælde der vand ved, så bradepanden er dækket og vandet går ca 2 cm op ad kanten.

Stegen sættes i ovnen ved 200 grader i 2 timer - når der er gået 1 time tilsættes den halve stout - den hældes ud over stegen og der stilsættes mere vand, hvis det første erv ed at være kogt væk - altså hvis man gerne vil have til noget sauce.

Når stegen har fået 2 timer tages den ud af ovnene og hviler under staniol i 20 minutter inden den skæres i skiver.

Serveres med kartofler, sauce og en god salat. Jeg lavede en rødkålssalat.



Thai fiskefrikadeller

Forleden dag skulle jeg for første gang prøve at lave thaifiskefrikadeller. De blev ok, men måske vil jeg næste gang erstatte lidt af saoyaen med salt.

Jeg serverede dampede porrer og gulerødder, basmatiris og friske peberfrugter med mangostave til.

450 g torskefilet
4 spsk soyasauce
3 sammenpiskede æg
5 spsk maizena
½ tsk natron
12 fintsnittede basilikumblade
4 forårsløg
1 spsk sød chilisauce
saften af 1 lime
olie til stegning

Bland alle ingredienser - undtaget forårsløg- sammen i en foodprocessor til farsen er ensartet.

Vend de fintsnittede forårsløg i.

Steg fiskefrikadellerne i olie på en pande til de er let gyldne.

Server sammen med grøntsagerne.









Kylling i svøb

Her er nem, hurtig og fedtfattig fredags aftensmad....

Kyllingefileter - til det antal personer man er
serranoskinke
pikant letost 3%
hvidløgssalt
peber

Kyllingfileterne skæres i 2 (hvis de er store).

I hvert stykke snittes en dyb ridse - dog ikke hele vejen genne kødet - nærmere en lomme.

I lomme smøres en god klat let pikantost.

Kyllingestykkerne krydres med hvidløgssalt og peber og tilsidst vikles serranoskinken omkring.

Kyllingen steges ved middel varme på en pande i lidt fedtstof indtil kyllingen er gennemstegt og serranoskinken er blevet sprød.

Jeg serverede frisk pasta og en god tomatsauce samt friske grøntsager til.









Chokolate chip cookies


Her kommer så lige en opskrift på chokolate chip cookies - den kan man vel altid bruge.....

uhmm de smager SÅ dejligt!

Til ca 20 småkager:
120 g grofthakket mørk chokolade eller chokoladechips
135 g rørsukker
125 g blødt smør
1 æg
1/4 tsk  fint salt
1 tsk vanillle
180 g mel
1/2 tsk bagepulver


Start med at forvarme ovnen til 180 grader.

Rør smør, sukker og vanille godt sammen.

Tilsæt æg og salt.

Rør mel og bagepulver i dejen og vend chokoladen i.

Læg dejen på en bageplade med bagepapir i små klistrede bolde - gøres nemmest med en ske. Sæt dem med god afstand, da de flyder godt ud.....

Bag ved 180 grader på næstnederste i rille i 9-11 minutter.

Kagerne er færdige, når kanterne er let gyldne.

Lad kagerne køle af på en bagerist.