fredag den 29. oktober 2010

Italienske brød

Fordej:
160 g italiensk hvedemel
1 dl vand
20 g gær

Gærne opløses i vandet og melet køres i med en håndmixer med dejkroge-
dejen stilles i køleskab i en skål dækket til med film.

Dej:
330 g italiensk hvedemel
250 g durumhvede
10 g salt
½ l vand

Fordejen tilsættes vand og 2 slags mel og æltes med dejkroge til en fast masse. - den skal dog stadig være klistret. Saltet tilsættes og dejen æltes i 10 min - kan selvfølgelig også laves på en køkkenmaskine.
Når dejen slipper kanterne i skålen efter 10 min, men stadig er blød og klistret, hæver den i 1½ time.

Dejen formes til 2 brød uden at slå luften ud af dejen.

Bages i en 250 grader varm ovn. Jeg stiller gerne en bradepande med vand i bunden af ovnen, så brødene bages med damp.

De bages i 20 min eller til de er gyldne og sprøde.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar