mandag den 6. august 2012

Miniburgere


 Roculablomster fra haven


I weekenden lavede min yngste datter og jeg miniburgere. De blev så gode, at vi bare elsker dem! - og tænk, nu de er så små må man jo kunne spise en hel masse af dem - men nej, 2 - 3 stk er rigeligt, så de mætter også dejligt.

Burgerboller
1,5 dl mælk
1 dl vand
30 g gær
1 spsk honning
1 æg
1 spsk salt
3 spsk  smeltet let afkølet smør
500 g hvedemel
1 æggeblomme til pensling
Sesamfrø til drys

Mælken  og vandet lunes.

Gæren røres ud i den lune væske sammen med honningen. Tilsæt æg, salt og det let afkølede smør.

Tilsæt derefter gradvist hvedemelet til dejen er elastisk, den må gerne være klistret.

Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i 40-50 minutter, gerne et lunt sted.

Dejen formes til små bitte boller, der trykkes flade og stilles på en bageplade på bagepapir.

Lad bollerne efterhæve i 20-30 minutter under et fugtigt viskestykke, og pensl dem derefter med en æggeblomme. Drys med sesamfrø.

Bag bollerne i midten af ovnen ved 220 grader i ca. 10-14 minutter, alt efter hvor små du har lavet dem. Når bollerne er gyldne er de færdige.



Bøffer
500 g hakket oksekød
1 fint hakket løg
½ tsk spidskommen
1 tsk koriander
salt og peber
1 spsk sennep
1 æg
100 g rasp
1 håndfuld frisk revet parmesan

Alle ingredienserne blandes med kødet - hold lidt rasp tilbage og hvis farsen er klistret tilsæt resten af raspen.

Farsen formes til små bøffer svarende til burgerbollerne.

Bøfferne grilles eller stege på panden til de er gennemstegte.



Burgerne lægges sammen med friske tomater, agurker, rocula, cheddarost, gorgonzola - eller hvad man nu ellers har lyst til.



De smager vidunderligt og er en stor succes!