Min seje mand fangede forleden nogle flotte pighvar og en slethvar med sin harpun.
Vi besluttede at grille dem hele og det var en ganske god beslutning - de blev super lækre og pighvaren har jo noget helt fantastisk kød...
Sådan gjorde jeg:
Jeg plukkede nogle timian og rosmarinkviste i haven.
Fiskene blev renset for indvolde og hoved, finner og hale blev skåret af. skyl og dup fisken tør og drys med salt.
Grillen tændes så den er medium varm - det skal ikke vare en knaldende hård varme.
Timian og rosmarinkvistene lægges på grillen og fiskene lægges ovenpå med den mørke side (oversiden) nedad. (den skal ikke vendes på noget tidspunkt)
Fiskene grilles nu under låg i ca. 20 fik vores, men det er nok meget afhængigt af tykkelsen på fisken og varmen i grillen. Hvis man er i tvivl kan man lige skære et snit ned ved rygbenet og se om fiskekødet er gennemstegt.
Det gør ikke noget at fiskeskindet og kvistene bliver mørke og brændte, de skal alligevel af inden man spiser fisken.
Læg fiskene på et fad eller nogle tallerkener og server dem hele ved bordet. Ved servering tages det mørke skind af og fiskekødet fordeles ud i mindre portioner.
Uhmm det er altså en god måde at få fisk på.......