fredag den 14. juni 2013

Hjemmelavede grissini

Forleden dag lavede jeg disse fantastiske grissinier - de er perfekte til en snack eller som brødtilbehør til en let forret. Jeg elsker at spise dem med peberfrugtpesto - det er bare som at være på sommerferie i italien......

24 stænger

25 gram gær
2½ dl håndvarmt vand
6-7 dl hvedemel
2 tsk salt
5 spsk koldpresset rapsolie


Opløs gæren i det håndvarme vand og rør halvdelen af melet i.

Bland salt og olie i.

Rør resten af melet i og ælt det til en let dej.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 20 minutter.

Indstil ovnen til 200 grader.

Del dejen i 2 stykker og rul den ud til ½-1 cm tykkelse.

Anvend rigeligt med mel på bordet og på kagerullen, så dejen ikke hænger fast.

Pensl med vand. Strø sesam og oregano over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger.

Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i yderligere 10 minutter.

De bages i ovnen i cirka 20 minutter til de er gyldne.

Hvis grissinierne ikke er helt sprøde, så kan  de efterbages i ovnen 1 time ved 100 grader. Sluk for varmen og åben lugen, så tørrer de hurtigt.

Jeg serverede dem med peberfrugt pesto.......