Du skal bruge:
3 ds tun
90 g rasp - eller havregryn
3 æg
2 fed hvidløg
Hakket persille
salt og peber
2 sammenpiskede æg
1 dl panko-rasp til panering (almindelig rasp kan bruges)
en lille dl sesamfrø
rapsolie
3½dl couscous
5 dl vand
1 hønseboullionterning
1 spsk olie
soltørrede figner i små tern
forårsløg i tynde skiver
Bland tun sammen med rasp/havregryn, æg, salt og peber.
Bland tun sammen med rasp/havregryn, æg, salt og peber.
Hak hvidløg og persille fint, og bland det i tunfarsen sammen med salt og peber. Rør det hele godt sammen og form små frikadeller ud af farsen.
Vend først frikadellerne i æg, dernæst i en blanding af panko-rasp og sesamfrø. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Dryp dem med en smule olie og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
Dryp dem med en smule olie og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
Kog vandet og hæld det op i en skål - opløs boullionterningen heri.
Tilsæt couscous og læg et låg over. - Lad det trække i 10 minutter.