lørdag den 21. maj 2011

Bagte grøntsager med feta

Som tilbehør til stort set alt kød er disse grøntsager altid en succes..

2 røde peberfrugter i strimler
8 cocktailtomater i halve eller kvarte
1 stort rødløg i både
ca. 100 g feta
hvidløgssalt

- mange andre grøntsager kan også bruges

Grøntsagerne lægges i et smurt ildfast fad og drysses med hvidløgssalt.

Ud over grøntsagerne drysses smuldret feta og fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til fetaen har fået lidt farve.

Spareribs på grill

En af familiens yndlingsspiser er spareribs - dem vi selv marinerer! De kan enten laves i ovnen eller på grill - denne gang blev det på grill..

2 kg stegeben
1 stor dåse tomatpuré
2 store fed hvidløg
5 spsk brun farin
2 spsk soya
1 spsk sød soya
1 tsk stærk sennep
1 spsk sød chilisauce
salt og peber
1 spsk olie

Alle ingredisenserne til marinaden røres sammen og alle benene gnides ind i marinaden - gør det gerne om morgenen - eller aftenen før, så de kan stå og trække imarinaden i mange timer.

Benene steges i kuglegrill under låg i 30 - 40 minutter til der er sprøde og gennemstegte.

Serveres med alt muligt grill tilbehør og nogle gode nye kartofler.

Husk en masse køkkenrulle og gerne en skål med vand til at skylle hænderne i!