mandag den 17. januar 2011

Pesto sauce

Et lille løg i tern
1 spsk smør
4 store spsk pesto Se opskrift under tilbehør
3 dl fløde 18 %
1 dl hvidvin
½ hønseboullionterning
salt og peber

Løgternene svites i løget til de er gennemsigtige. Hvidvinen tilsættes og det koger af i et par minutter.

Fløden, hønseboullion og pesto tilsættes og saucen koges igennem.

Smages til med salt og peber.

Serveres til pasta.


Salat med granatæblekerner

1 pakke babysalat
½ granatæble
1 rød snackpeberfrugt
agurk skåret i små stykker

olieedikke dressing Se opskrift under dressinger

Babysalaten skylles og lægges i et fad. Peberfrugten skæres imindre stykker og det gør agurken også. Stykkerne drysses ud over saaltbladene.

Grnatæblet skæres helevejen rundt om midten- ca 1 cm ind. Æblet vrides forsigtigt fra hinanden. Kernernepilles forsigtig ud ved at vride delene forsigtigt fra hinanden. Kernerne skylles under koldt vand og de hvide hinder sorteres fra.

Kernerne drysse over salaten - de giver en dejlig frisk og lidt sød smag!

Kalveruller med pesto, serranoskinke og mozarella

600 g kalveinderlår skåret i tynde skiver
1 pakke serranoskinke
1 klump frisk mozarella
pesto - Se opskrift under tilbehør
salt og peber
1½ dl okseboullion

Kødet skaæres i stykker på ca. 10 x10 cm.

Serranskinken skæres i halve.

Mozarellaen skæres i mindre stykker.

Kødet krydres med lidt peber og smøres med 1 tsk pesto. Serranoskinken lægges oven på og tilsidst lægges en klump mozarella på. Kødet rulles om mozarellaen og rullen lukkes med en kødnål.

Rullerne lægges i et smurt ovnfast fad og boullionen hældes over. Bages i ovene ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Serveres med pasta og her en pesto sauce og salat med granatæblekerner . Se opskrifter under tilbehør


Nudler med kylling, grøntsager og kokosmælk

til 5 personer
375 g tørrede nudler
500 g kyllinge inderfilet
1 pose frosne wokgrøntsager - når det skal gå hurtigt - eller skal man jo selv variere de grøntsager man gerne vil have i.
1 dåse kokosmælk
1 fed hvidløg
½ tsk ingefær
½ tsk karrry
lidt soya og lidt sød soya
½ hønseboullionterning
Lidt olie

Kyllingen skæres i mindre stykker.

Olien varmes på panden og hvidløget presses deri.

Kyllingen svitses i hvidløg og olie til stykkerne begynder at tage farve.

Krydderierne tilsættes og grøntsagerne tilsættes. Hvis de er frosne står det hele lige simrer til grøntsagerne er tøet op.

De 2 slags soya hældes over sammen med kokosmælk og hønseboullionterningen tilsættes.

Retten simrer i ca. 15 min og smages til med salt og peber.

Nudlerne efter anvisning på pakken i let saltet vand.

Broccolisalat

5- 6 personer
2 pæne broccoli hoveder
1½ dl sosikkekerner
1½ dl rosiner - evt. jumbo
1 rødløg i fine tern

Marinade:
1½ dl græsk youghurt 2 %
2 spsk god mayonaise
3/4 dl sukker
salt
ristet serranoskinke i mindre stykker

Broccolien plukkes i små buketter og blancheres i kogende vand - dyppes ned og tages hurtigt op igen.
Broccoli, solsikkekerner, rosiner og rødløg blandes sammen i en salatskål.
Ingredienserne til marinaden blandes og hældes over broccolien - det hele blandes godt.

Salaten trækker i 1 times tid - men kan også sagtens trække i op til et døgn.

Serranokinken lægges på et bagepapir og ristes i ovene ved 225 grader til stykkerne er spøde. De knækkes i mindre stykker og fordeles over salaten.





Her er salaten uden serranoskinke....