søndag den 6. december 2015

Olgas Karniyarik - tyrkiske auberginer med kød

Vi var i Tyrkiet i efterårsferien og der var rigtig meget dejligt mad, som jeg siden har prøvet at finde opskrifterne på. Denne ret er en meget almindelig ret i det tyrkiske køkken og jeg tillod mig at lave lidt om på, men i det store og hel er det den samme ret - og helt sikkert den samme smag....


Til et stort ildfast fad skal du bruge:

4 mellemstore auberginer

Kødfyldet:

500 g hakket oksekød

finthakket løg,

persille,

tyrkisk grøn peber (det havde jeg ikke fået købt, så jeg hakkede en rød peberfrugt )

2 fed hvidløg

1 tsk sambal orlek

1 spsk tomatpuré

½ tsk paprika

salt og peber

1 dl vand

5 mellemstore tomater i skiver

Tomatsauce:

1 dåse tomatpuré

2- 3 dl vand


Auberginerne skæres i 1 cm tynde skiver. Skiverne steges på en pande i rigeligt med olie til de er gyldne på begge sider.

Kødet brunes i en gryde, alle ingredienser tilsættes efterfølgende. Smag til med salt, peber og paprika.

Tænd ovnen til 220 grader, og smør et ovnfast fad.

Læg kødfyldet på halvdelen af auberginen og læg nogle tomateskiver over. Fold den anden halvdel af auberginen over.

Bland tomatpuré og vand og lav en tomatsauce og hæld det over auberginerne. Bages i ovnen i 20 minutter.

Serveres med ris og evt. Cobansalat.

Cobansalat: finthakket salat, agurk, tomat, persille, løg. En halv presset citron og lille dråbe vineddike.