Til et stort ildfast fad skal du bruge:
4 mellemstore auberginer
Kødfyldet:
500 g hakket oksekød
finthakket løg,
persille,
tyrkisk grøn peber (det havde jeg ikke fået købt, så jeg hakkede en rød peberfrugt )
2 fed hvidløg
1 tsk sambal orlek
1 spsk tomatpuré
½ tsk paprika
salt og peber
1 dl vand
5 mellemstore tomater i skiver
Tomatsauce:
1 dåse tomatpuré
2- 3 dl vand
Auberginerne skæres i 1 cm tynde skiver. Skiverne steges på en pande i rigeligt med olie til de er gyldne på begge sider.
Kødet brunes i en gryde, alle ingredienser tilsættes efterfølgende. Smag til med salt, peber og paprika.
Tænd ovnen til 220 grader, og smør et ovnfast fad.
Læg kødfyldet på halvdelen af auberginen og læg nogle tomateskiver over. Fold den anden halvdel af auberginen over.
Bland tomatpuré og vand og lav en tomatsauce og hæld det over auberginerne. Bages i ovnen i 20 minutter.
Serveres med ris og evt. Cobansalat.
Cobansalat: finthakket salat, agurk, tomat, persille, løg. En halv presset citron og lille dråbe vineddike.
4 mellemstore auberginer
Kødfyldet:
500 g hakket oksekød
finthakket løg,
persille,
tyrkisk grøn peber (det havde jeg ikke fået købt, så jeg hakkede en rød peberfrugt )
2 fed hvidløg
1 tsk sambal orlek
1 spsk tomatpuré
½ tsk paprika
salt og peber
1 dl vand
5 mellemstore tomater i skiver
Tomatsauce:
1 dåse tomatpuré
2- 3 dl vand
Auberginerne skæres i 1 cm tynde skiver. Skiverne steges på en pande i rigeligt med olie til de er gyldne på begge sider.
Kødet brunes i en gryde, alle ingredienser tilsættes efterfølgende. Smag til med salt, peber og paprika.
Tænd ovnen til 220 grader, og smør et ovnfast fad.
Læg kødfyldet på halvdelen af auberginen og læg nogle tomateskiver over. Fold den anden halvdel af auberginen over.
Bland tomatpuré og vand og lav en tomatsauce og hæld det over auberginerne. Bages i ovnen i 20 minutter.
Serveres med ris og evt. Cobansalat.
Cobansalat: finthakket salat, agurk, tomat, persille, løg. En halv presset citron og lille dråbe vineddike.