søndag den 15. september 2013

Panko rasp

Jeg faldt over den her opskrift på klidmoster.dk. - det er en fantastisk beskrivelse af processen - prøv selv at se....

Jeg blev ret begejstret, da jeg ofte har haft lyst til at lave noget med det her rasp, men ikke lige har været forbi en specialbutik for at købe det..

Du skal bruge:
1 hvidt købe franskbrød - det dur ikke med hjemmelavet brød, da det ikke er luftigt nok


Franskbrødet befries fra sin skorpe og skæres i mindre stykker.

Ovnen tændes på 100 grader.

Nu skal brødet rives på den groveste riveplade i en foodprocessor.

Brødet rives ved jævn hastighed.

Brødkrummerne lægges på en bradepande og sættes den i ovnen. Det skal tørre langsomt. Giv det først 10 minutter af gangen og vend forsigtigt rundt i brødkrummerne efter hvert 10. minut. Du skal regne med at det skal have ca.. 3 x 10 minutter på de 100 grader og derefter skruet op på 150 grader i 10 minutter. Så skulle pankoen gerne være knas tør.

Den færdige panko skal køle helt ned.

Pankoen kan gemmes i et lufttæt glas eller dåse, men man kan også lægge det i fryseren til man skal bruge det næste gang.