Opskriften fik jeg da min ældste datter var helt lille. Det var en pædagog i hendes børnehave, der havde denne dejlige opskrift.
Jeg har som sagt brugt den lige siden og vi synes at den smager fantastisk!
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
100 g smør
100 g sukker
500 g mel
Fyld:
100 g smør
100 g mørk farin
evt. 1 spsk kanel - kan udelades
Pynt:
Glasur og slik
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Pisk æg og smeltet fedtstof i .
Bland sukker og mel i.
Ælt dejen til en smidig dej der slipper skålen.
Hæver i 20 minutter.
Deles i 3 dele - 1 lidt mindre og 2 lige store.
Rul de store ud til en firkant på 20 x 40 cm og den lill til en firkant på 20 x 25 cm.
Smør fyldet på og rul dem sammen enkeltvis på den lange led til en roulade.
Den lille roulade formes som en snegl (hovedet) og de 2 store udgør ben og arme.
Kagen efterhæver 20 minutter og pensles med æg.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til den er gylden og gennembagt.
Når den er afkølet pyntes den med glasur og slik.