onsdag den 19. januar 2011

Hvidløgs/persillesmør

Jeg lovede vist lige en opskrift på hvidløgssmør, så her kommer den.....

½ pakke blødt smør
1 fed hvidløg
1 bundt hakket persille
lidt salt

Alle tingen røres sammen og sættes på køl i min. ½ time.

Jeg brugte det i går til bagte kartofler, men det er også dejligt til bøffer og grillet kød.

Bagte kartofler med fyld

Store bagekartofler

Fyld:
skinkestrimler
peberfrugt i tern
tomater i tern
agurker i tern
majs
forårslæøg i tynde skiver
icebergsalat i strimler
ananas i små stykker
oliven
feta i tern
hvidløgssmør Se opskrift under tilbehør
bearnaisedressing Se opskrift under dressinger
Kartoflerne prikkes over det hele med en gaffel og sættes i ovnen ved 200 grader i 1½ til 2 timer alt afhængigt af, hvor store de er.

Når de er bagt færdige er de klar til servering - fyld efter lyst og behov fyldes i - dejligt nemt, men meget velsmagende!




Bearnaisedressing

2½ dl cremefraice 9 %
½ - 1 tsk bearnaise essens
salt og peber
½ tsk sukker

Alle ingredienserne røres sammen og dressingen trækker i ca. 15 min inden servering.