lørdag den 9. maj 2015

Indbagt mørbrad

den her opskrift er en rigtig retroklassiker - fra karolines kogebøger- og den er altid et sikkert hit - jeg har skiftet den oprindelige dej ud med butterdej....

Til 6 personer
1 afpudset svinemørbrad
25 g smør
1⁄2 tsk groft salt
friskkværnet peber

Fars
500 g hakket svinekød
2 spsk hvedemel
1 æg
1 tsk revet muskatnød
1 1⁄2 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 knuste fed hvidløg
1 stort revet chalotteløg
1 dl Madlavningsfløde 18%
250 g grofthakkede champignoner


Brun mørbraden på allesider i gyldent smør. Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af.
Fars

Rør kødet med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen.

Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm). Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen. Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten. Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade. Pensl med æg og bag mørbraden midt i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter.