mandag den 7. maj 2012

Ægte italiensk Porchetta

Jeg har læææænge haft lyst til at lave en ægte italiensk porchetta.

I den forgangne weekend fik jeg endelig mulighed for prøve min lyst af.

Vi skulle være 12 til spisning og skulle gerne have noget lidt anderledes end vi plejer.

Jeg gik til slagteren i Føtex og bestilte et slag på 3 kg. Jeg var spændt på prisen og da jeg hentede det blev jeg meget overrasket - 160,00 kr - øj det synes jeg var billigt, men super dejligt!

Det belv den mest fantastiske porchetta - hvis jeg selv skal sige det og jeg fik også stor ros!

Opskriften er inspireret af Brødrene Price.....

1 stort svineslag - det her var 3 kg
3 skiver friskt brød
6-7 fed hvidløg
1 bundt bredbladet persille
1 bundt oregano
2 laurbærblade
1/2 bundt rosmarin
2 finthakkede løg
Revet citronskal
salt og peber
stødt koriander
olivenolie

Slaget lægges med kødsiden opad.

Drysses med rigeligt salt, peber og knust koriander.

Derefter drysses finthakkede urter, løg, hvidløg, citronskal og til slut brødkrumme ud over slaget (som laves ved at blende friske, hvide brødskiver – evt. med skorpen skåret fra).

Slaget rulles nu sammen, som en stor rullepølse og snøres.



Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt og kører over en grill i 3-4 timer indtil sværen er sprød, - eller som jeg valgte (da jeg ikke har et spid til min grill) - lavede den i ovnen ved 175 grader i ca. 3 timer - på spid (da jeg har spid til min ovn). De sidste par minutter gav jeg lige lidt grill, så den blev ekstra sprød.




Porchettaen hviler i 20 minutter efter stegning og skæres herefter i skiver.






Jeg serverede ovnbagte kartofler med krydderurter til, brun sovs lavet af stegeskyen og 2 dejlige salater.



- Det var et himmelsk måltid! - Kan stærkt anbefales!