søndag den 13. marts 2011

Quesidillas med kylling og salat

Her til aften skulle jeg prøve noget jeg ikke har lavet før - mexicanske quesidillas. De blev rigtig gode og skal helt sikkert laves igen en anden gang..

Der skal bruges:
8 tortillas

Tomatsalsa:
1 lille løg i små tern
1 fed hvidløg
lidt olie
1 dåse hakkede tomater
1 tsk spidskommen
1 tsk sukker
1 spsk sød chilisauce
1/4 tsk sambal orlek
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
salt og peber
1 maggitern

500g kyllingefilet i små tern
8 champignon i tynde skiver
2 røde snack pebre i små tern
1 dåse majs
1 pose revet cheddar

Løg og hvidløg svitese til løgene er blevet klare. De hakkede tomater tilsættes og det samme gør alle krydderierne - saucen simre i ca. 15 minutter og samges til med salt og peber.

Kyllingeternene ristes gyldne på en pande og krydres med salt og peber.

Tortillaerne ristes på en varm pande på begge sider - en ad gangen til de tager farve og bobler lidt op. De 4 tortillaer smøres med tomatsalsa og drysse med ost, peberfrugt, majs, champignon og kyllingestykker.

De andre 4 torillas lægges oven på som låg og der drysse lidt ost henover.

Quesidillaserne sættes i en 200 grader varm ovn og tages ud når osten inden i er smeltet - 10 - 15 minutter.

De skaæres i 4 stykker og servers med iceberg i fine strimler, tomat og agurketern samt majs.

Til retten serveres guacomole Se opskrift under tilbehør


Jordskokkegratin

Jordskokkegratinen er inspirerert af Det Lille koekken, som havde en opskrift på denne dejlige gratin - jeg føjede så lige lidt forårsløg i skiver til og lidt smuldret hønseboullionterning -uhmm den smagte dejligt...

Jordskokkegratin:

250 jordskokker i tynde skiver
½ æg
1 dl piskefløde
½ smuldret hønseboullionterning
salt og peber
1 lille fed hvidløg
2 forårsløg i tyndeskiver
revet ost til gratinering

Jodrskokkerne renses, skrælles og skæres i tynde skiver. Forårsløgenen skæres også i tynde skiver og blandes med jordskokkerne. De lægges i et lille smurt ildfast fad.

Fløden, ægget, hønseboullioneterningen, hvidløg og salt og peber blandes og hældes over jordskokkerne.
 
Gratinen dækkes med en god revet ost og sættes i ovnen ved 175 grader - i ca. 40 minutter til den er gylden.

Culotte steg med jordskokkegratin, bagte tomater, små kartofler og salat

En dejlig lørdags mad - culotte- dejlig rød inden i og med skønt tilbehør af jordskokkegratin, honningbagte tomater, rosmarinkartofler og en dejlig salat...

Culottten steger jeg sådan her:
Stegen gnides i hvidløg, salt og peber - peberet kun i bunden

Sættes i en bradepande og kommer i ovnen ved 175 grader i 20 min. Derefter tages den ud i 20 min og hviler under sølvpapir og så igen ind i 20 min og hviler tilsidst i 20 min igen. Jeg snød lidt med minutterne fordi jeg kan godt lide den godt rød, men når man overholder de 20 minutter bliver den fint rosa....




Til kødet serverede jeg jordskokkegratin Se opskrift under tilbehør, små honningbagte tomater - cherry tomater skåret i halve og dryppet med en blanding af lidt honning, olie og salt og peber.

Tomaterne bages også sammen med culotten i ovnen i ca. 40 minutter.

Sidst men ikke mindst, var der også små ovnbagte rosmarinkartofler til og en god salat.....og åh ja- en god gang pesot af basilikum Se opskrift under tilbehør