Bunde:
5 æggeblommer
5 æggehvider
xxx g sukker
90 g mel
90 g kartoffelmel
3/4 tsk natron
Creme:
4 dl sødmælk
3 æg
50 g sukker
30 maizenamel
1 stang vanille
1 dl koncentret hyldeblomstsaft
Glasur:
200 g flormelis
hyldeblomstsaft
Bær til pynt
Del æggene og pisk hviderne stive.
Pisk sukkeret med æggeblommerne og pisk dem luftige.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i æggeblommerne.
Vend hvedemel og kartoffelmel blandet med natron i dejen.
Beklæd en bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm) og bred dejen ud i bagepapirformen - sørg for at dejen er lige tyk over det hele.
Bag kagebunden midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Lad den køle af på en bagerist og dæk den til med et viskestykke, mens den køler af. Træk forsigtigt bagepapiret af.
Når kagen er helt kølet af flækkes den til 2 bunde.
Cremen:
Pisk æg og sukker luftigt med kornene fra vanillestangen. Tilsæt maizena.
Varm mælken med den brugte vanillestang op til lige under kogepunktet. tag vanilleistangen fra.
Hæld den varmemælk i en tynd stråle i æggemassen.
Hæld cremen tilbage i gryden og varm den op under konstant omrøring. Når cremen er blevet tyk røres hyldeblomstsaften i.
Kagebundene lægges sammen med kagecremen i mellem - dryp evt. bundene med lidt hyldeblomstsaft inden cremen lægges på.
Glasuren:
Rør flormelisen med hyldeblomstsaft til den har den rigtige konsistens. Smør glasuren ud over kagen.